De ce consideră rectorul Universității de Vest că nu are rost ca...

De ce consideră rectorul Universității de Vest că nu are rost ca statul să plătească meditații pentru cei care nu au promovat Bacalaureat-ul. Cu ce soluție vine

2
DISTRIBUIȚI

pirtea

Sesiune specială de Bacalaureat în februarie – martie pentru cei care nu au promovat sau nu s-au prezentat la “examenul maturității” în ultimii ani, precum și meditații plătite de stat pentru absolvenții de liceu – acestea sunt doar două dintre prevederile ordonanței de modificare a Legii Educației.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, nu vede cu ochi buni ideea de a se oferi meditații plătite de stat celor care au picat BAC-ul. Și asta pentru că, în ultimii trei ani, profesorii de la Universitatea de Vest și-au arătat dispoziția de a oferi meditații gratuite liceenilor, însă nu s-au înghesuit prea mulți.

“Statisticile noaste arată că procentul elevilor de clasa a XII-a care au participat la cursurile gratuite de pregătire pentru BAC a fost foarte redus, iar majoritatea au fost dintre cei care au luat BAC-ul, ceilalţi arătând un interes scăzut faţă de astfel de oferte.


Soluţia pentru ei o vedem mai degrabă înspre școlile postliceale, care să le asigure o calificare mai specifică, cu mai mare căutare pe piaţa muncii, până când soluţia bacalaureatului profesional, diferenţiat, va fi implementată”, consideră rectorul UVT.

Mai mult, Marilen Pirtea este de părere că nu ar trebui alocate fonduri suplimentare pentru pregătirea pentru Bacalaureat, pentru că problema nu va fi soluționată, ci ar trebui mers pe diferite rute de formare teoretică și de pregătire practică încă din gimnaziu.

Rectorul UVT  nu este de acord nici cu organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat. “Universitatea de Vest a impus pentru toate facultățile sale susținerea examenului de admitere, promovând necesitatea unui învățământ superior de calitate. Toate eforturile noastre se văd afectate prin noile oportunităţi acordate tinerilor liceeni, de a susține examenul de Bacalaureat în mai multe sesiuni. Extinderea numărului de sesiuni de Bacalaureat care să permită elevilor fără performanțe școlare să promoveze „examenul maturității”, evidențiază dimensiunea cantitativă a prezentei abordări în educație, în detrimentul unui învățământ centrat pe o bună calitate”, a conchis Marilen Pirtea.

2 COMENTARII

  1. Domnule Marilen Pirtea,intrebarea mea pt dvs este.
    Unde vreti dvs sa duceti corabia UVT in conditiile in care acceptati sa predea pe acolo neimpliniti si frustrati ca MARIUS POPARA ?????

  2. Grămada cere vârf

    Ca la orice instituție publică, cu un buget cât de cât, e loc pentru toată lumea, cu atât mai mult cu cât ai o recomandare politică sau există afinități cunoscute cu partidul de la guvernare. Asta a fost ca și o mica paranteză întrucât, evident, în cazul lui Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș și al PSD Timiș, acesta nu a avut nevoie de nicio recomandare politică când s-a lipit de bugetul Aeroportului Timișoara. Pur și simplu, Dan Idolu, în calitate de director al AIT, a ales SC Lugomet SA, firmă ce aparține lui Titu Bojin, pentru lucrări de ”revizie pod rulant”, în valoare de 28.520 RON. Ca Dan Idolu are o mare sensibilitate la numele de Bojin, explică și faptul că, în luna ianuarie 2013, managerul AIT a încheiat un contract, pentru ”evaluare prețuri chirii”, în sumă totală de 4.120 RON, cu un anume…Dionisie Bojin!?! O altă firmă din anturajul PSD Timiș este SC Satimpex SRL, patronată de Traian Sere, partener de vânătoare și prieten intim cu directorul AIT, Dan Idolu. Practic, cei doi sunt colegi de grupă de vânătoare. Firma lui Traian Sere este principalul furnizor de bannere si mash-uri electorale pentru PSD, în perioada campaniilor locale și județene. Revenind la SC Satimpex SRL, de altfel o firmă cu tradiție și un bun renume pe piața bănățeană, site-ul de internet al societății arată că firma se ocupă cu: prelate auto și feroviare, carosări, remorci auto, corturi, copertine, marchize și acoperiri de suprafețe mari. Ciudat, pentru că, conform contractelor de pe AIT, SC Satimpex SRL a prestat cu totul altfel de munci, decat cele cuprinse în ”curriculum vitae” și în portofoliu: ”lucrări poartă îmbarcare” – 194.873 RON și ”constuire substație PSI” – 65.009 RON ”. Și, ca să încheiem cu prietenii de vânătoare ai lui Dan Idolu, în aceeași categorie trebuie incluși și acționarii SC Cons Electrificarea Instal SRL, abonați în toate regimurile politice la banii de pe AIT: ”revizie PT” – 81.860 RON, ”verificare prize” – 10.624 RON, ”închiriere utilaje” – 9.120 RON, ”modernizare PT13” – 385.150 RON, ”întreținere terenuri” – 2.569.710 RON!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.