A fost semnat contractul pentru anveloparea primelor şase blocuri cu bani de...

A fost semnat contractul pentru anveloparea primelor şase blocuri cu bani de la UE. Ce spune şeful ADR Vest despre problemele cauzate de firma Proiect C&A

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Primarul Nicolae Robu și șeful Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat astăzi contractul pentru reabilitarea termică a șase blocuri din Timișoara.

Practic, acest lot este cel de-al doilea din cele cinci proiecte întocmite, care prevăd reabilitarea a 51 de blocuri. Primarul Nicolae Robu a spus că „cererile trei, patru și cinci sunt transmise la minister și sunt și ele aprobate. Este posibil chiar săptămâna acesta să ne fie transmisă cererea numărul unu. Acest ansamblu de proiecte va contribui semnificativ pe de o parte la eficientizarea energetică a orașului nostru, dar și la înfrumusețarea semnificativă a orașului nostru. Aceste 51 de blocuri sunt toate blocuri de pe artere principale, blocuri de mare expunere. Desigur că ne putem aștepta să primim din nou critici, pentru că se lucrează pe front prea larg”.

Câteva din străzile pe care sunt situate blocurile sunt Calea Șagului, Martirilor, Prezan, Aradului, Take Ionescu sau Torontal. Legat de faptul că în perioada următoare vor apărea nu mai puțin de 51 de blocuri acoperite de schele în oraș, Robu spune că „noi nu putem decât să ne bucurăm că putem realiza aceste proiecte și le putem susține”. Nu mai puțin de 2.371 familii vor beneficia de proiectul de modernizare.


Primarul a spus că „pe programul 2014 -2020 ne propunem să eficientizăm și blocurile în care locuiesc cetățenii și clădirile publice. Cele cinci cereri valorează aproape 10 milioane de euro, iar contribuțiile beneficiarilor valorează în funcție de veniturile familiilor”.

Șeful ADR Vest susține că „anveloparea va reduce costul la factură pe zonă de proiectare cu 40%”. Despre problemele avute de primăria Timișoara cu firma care a întocmite proiectele, Proiect C&A SRL, Maxim ne-a spus că „noi nu am avut o legătură, nu am lucrat cu firma în mod direct. Nu cred că a fost vreuna din problemele pentru care s-a întârziat. Primul proiect a fost unul foarte mare, care conținea foarte multe blocuri, și au fost destul de multe reveniri la anumite documente în ideea în care, fiind cu termen anumite declarații care trebuiau depuse, a trebuit să se reia procedura de mai multe ori și asta a dus la prelungirea datei la care s-au depus proiectele. Restul de proiecte au fost mai mici”.

Maxim spune că, cel mai probabil, contractul dintre primărie și Proiect C&A se va regla în instanță și că deși a fost posibil ca întârzierile să fi fost cauzate și de problemele cu firma liberalului Cristian Palade, acestea nu au fost resimțite de la ADR Vest. Legat de termenul începere a lucrărilor, Robu spune că în perioada următoare se va da drumul la licitaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.