JazzTM, între muzică de calitate, ploaie şi amintirile primarului Robu despre Acvariul...

JazzTM, între muzică de calitate, ploaie şi amintirile primarului Robu despre Acvariul din centru. Cum a fost prima zi a festivalului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

jazz tm 2014 day 1 (15)

Prima seară a JazzTM a stat sub semnul ghinionului. În jurul orei 20.30 Piața Victoriei era relativ goală. Fideli evenimentului organizat de primărie, edilul șef Nicolae Robu, fiica sa Andreea și consilierul personal Marian Vasile au stat în primul rând, urmărind atent reprezentația trupei JazzyBit.

Odată încheiat recitalul, primarul Nicolae Robu s-a alăturat presei, cu care a povestit puțin. Acesta a fost abordat de un arhitect din București, care a cerut să știe de ce nu se face nimic cu clădirea de la Modex, despre care a spus că arată groaznic și strică peisajul din Piaţa Victoriei. Robu nu a pierdut ocazia de a se lăuda cu demolarea Acvariului, scuzându-se că Modexul nu este al primăriei. În jurul orei 21.00, a urcat pe scenă Andreya Triana, iar spectatorii din Piaţă s-au înmulţit simţitor, la fel ca şi cei de pe scaunele din faţa scenei.

Din păcate, în jurul orei 21.30 capriciile vremii și-au spus cuvântul.


Furtuna puternică a împrăștiat lumea venită să se bucure de concert. În ciuda ploii torențiale, angajații primăriei și primarul Nicolae Robu au rămas în fața scenei, sub umbrele şubrede. Intemperiile au defectat pentru câteva minute sistemul de amplificare, astfel că Triana a fost nevoită să își întrerupă concertul. Oprirea ploii și rezolvarea problemelor tehnice au coincis, iar după încheierea recitalului, Robu a declarat pentru presă că „în mod cert au fost astăzi mai mulţi spectatori decât au fost anul trecut în prima zi. Din păcate, am avut puțin ghinion pentru că la momentul la care aș spune ne era lumea mai dragă a venit ploaia, ne-a udat puțin, dar lumea a rămas în zonă și acum constat că ne-am repliat în configurația de dinaintea ploii și sunt convins că a doua parte a spectacolului se va desfășura așa cum trebuie”.

După ce a promis că a treia ediție a JazzTM este deja un fapt, primarul a comentat la cererea presei suprapunerea relativă cu Festivalul de la Gărâna. Robu a insistat pe ideea că primăria a fost prima care a stabilit data și apoi a mutat festivalul cu câteva zile, pentru ca suprapunerea să nu fie atât de mare. Și totuşi Robu spune că și „organizatorii de la Gărâna trebuie să fie cooperanți. Faci un festival atunci când găsești artişti care să vină la el. Este un lucru esențial”. Seara a fost încheiată de Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright. Printre spectatorii JazzTm s-a numărat şi artisul Alexandru Andrieş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.