Lucrările din centru au dus la diminuarea locurilor de parcare, dar abonamentele...

Lucrările din centru au dus la diminuarea locurilor de parcare, dar abonamentele Timpark nu au scăzut. Cine poate parca gratuit

0
DISTRIBUIȚI

timpark01_resizeContrar așteptărilor, începerea lucrărilor de reabilitare a centrului istoric nu a dus la scăderea numărului de abonamente Timpark pentru zona roșie. Șeful Timpark, Ionel Ursu, ne-a declarat că delimitarea parcărilor pe zone a fost făcută în luna martie a anului 2013. În cifre, în anul precedent timișorenii și-au făcut nu mai puțin de 900 de abonamente pentru zona roșie, în intervalul 15 martie – 30 iunie. În 2014, pe aceeași perioadă au fost cumpărate nu mai puțin de 980 de abonamente, asta deși centrul istoric este practic închis și circulația restricționată.


Ursu spune că diferența mică se datorează faptului că oamenii nu erau familiarizați cu conceptul de zonă roșie la debutul Timpark. De la începerea lucrărilor, numărul de locuri de parcare din centrul orașului a scăzut de la 3.300 la circa 2.500. Prețul unui abonament pentru zona roșie este de 34 de lei, în vreme ce pentru un abonament general timișorenii scot din buzunar 40 de lei.

Momentan, în Piața Unirii, locurile de parcare sunt împărțite între riveranii care au tichete de la primărie și pot parca gratuit și plătitorii de abonamente. Este vorba despre străzile Gheorghe Lazăr, pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Dima şi V. Alecsandri, E.Ungureanu pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Lazăr şi Gheorghe Dima,E. Grigorescu pe tronsonul cuprins între străzile V. Alecsandri şi Gheorghe Dima, Regimentul 5 Vânători pe tronsonul cuprins între Oituz şi Piaţa Unirii, Matei Corvin pe tronsonul cuprins între Oituz şi Piaţa Unirii, G. Coşbuc pe tronsonul cuprins între străzile Matei Corvin şi Piaţa Ţepeş Vodă, Paul Chinezu pe tronsonul cuprins între străzile G. Coşbuc şi Oituz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.