Primăria Timișoara se războiește în instanță cu Ministerul Culturii pentru cinematografele de...

Primăria Timișoara se războiește în instanță cu Ministerul Culturii pentru cinematografele de stat. De ce nu au fost încă preluate de municipalitate

0
DISTRIBUIȚI

cinema dacia 5

Primăria Timișoara se luptă de ani întregi să preia cinematografele de stat din oraș, care arată într-o stare jalnică, de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare  a Filmelor România Film (RADEF), dar în zadar. Sătui de atâtea amânări, reprezentanții municipalității timișorene au acționat Ministerul Culturii, în a cărui subordine se află RADEF, în instanță în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a declarat pentru PRESSALERT.ro că, de mai bine de un an de zile, reprezentanții RADEF refuză să întocmească un proces verbal de predare – primire, fără de care cinematografele de stat nu pot fi preluate de municipalitate.


„Cei de la RADEF nu spun că nu vor să ni le dea, doar că există o formalitate, RADEF trebuie să întocmească un proces verbal de predare – primire și se scuză că nu pot să-l realizeze pentru că nu are cine, și asta pentru că RADEF nu mai are consiliu de administrație. Am atacat în instanță Ministerul Culturii, astfel că va fi obligat să realizeze acel proces verbal”, ne-a explicat Dan Diaconu.

Primăria Timișoara speră să recupereze de la RADEF nouă cinematografe, și anume:  Dacia, Studio, Timiș, Victoria, Arta, Grădina de vară a Cinematografului Arta, Unirea, Freidorf și Fratelia. Reprezentanții municipalității promit că spațiile preluate de la Ministerul Culturii vor găzdui doar evenimente culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.