Primarul Robu nu știe dacă va retrage HCL-ul privind atribuirea directă a...

Primarul Robu nu știe dacă va retrage HCL-ul privind atribuirea directă a spaţiilor verzi către Horticulura. Ce angajament ferm ia

0
DISTRIBUIȚI

intretinere spatii verzi la timisoara01jgp

Deși a primit solicitare din partea prefectului județului Timiș să anuleze HCL-ul care stabilea atribuirea directă a contractelor pe spații verzi către Horticultura, primarul Nicolae Robu are dubii.

Acesta a declarat astăzi că „nu poate fi acuzat domnul Diaconu pentru situația în care s-a ajuns. Pur şi simplu a apărut o situaţie la care nu s-a gândit nimeni. Veţi vedea că încă este controversată se va vedea la proxima şedinţă a CLT. (…) În timp ce Curtea de Conturi spune că trebuie să decidem dacă se scot aceste spaţii la licitaţie sau le dăm Horticultura, domnul prefect prin juriştii săi ne cere să anulăm hotârârea şi să facem licitaţie.


Suntem în analiza stadiului pregătirilor. Vom tranşa lucrurile într-un fel sau altul pe răspunderea consilierilor care ar trebui să voteze”.

Întrebat dacă ia în calcul să nu anuleze hotărârea, Robu a spus că „nu ştiu ce o să facem, vom citi textul recursului graţios şi vom face aşa cum este legal. Eu nu pot decât să vin cu o propunere în faţa CLT care va avea un aviz de legalitate. Există un acord de termen limită care ne permite să facem o atribuire. După părerea Curţii de Conturi operator este şi o societatea comercială. Nu contează forma, ci faptul că primăria este unic acţionar”.(…) „ Eu nu contrazic societatea Horticultura în ceea ce priveşte capacitatea sa de a face anumite lucrările la prețuri la care s-a operat până. Acum eu nu o să semnez pentru lucrările la prețuri mai mari decât la ultima licitaţie. Dacă nu sunt agreate preţurile, atunci se face o nouă licitaţie care să arate prețurile momentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.