EXCLUSIV Fostul secretar de stat Lidia Barac, dezvăluiri EXPLOZIVE despre Alina Bica,...

EXCLUSIV Fostul secretar de stat Lidia Barac, dezvăluiri EXPLOZIVE despre Alina Bica, din perioada petrecută la Ministerul Justiției VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

lidia barac (1)

Dezvăluiri explozive făcute de judecătorul Lidia Barac, fostul președinte al Curții de Apel Timișoara și fost secretar de stat cadrul Ministerului Justiției în perioada 2010 – 2012, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Lidia Barac a fost colegă cu Alina Bica la Ministerul Justiției, care în ianuarie 2009 a devenit secretar de stat în acest minister.

„În ultimele nouă luni de mandat, Alina Bica a stat mai mult la Guvern”, a precizat judecătorul Lidia Barac, care a vorbit și despre relația pe care avut-o cu fosta șefă a DIICOT. „Am găsit-o pe Alina Bica în minister, dumneaei coordona direcția de avizare a actelor normative și relația cu Guvernul, fiindcă dânsa, fiind procuror, era mai aproape de executiv. În perioada cât eu am fost în minister, aproape doi ani și cinci luni, noi nu aveam timp de discuții, fiecare știa ce parte are, eram doar doi secretari de stat. Părea o persoană foarte implicată, în ultimul an cel puțin am văzut-o foarte puțin și eu și domnul ministru întrucât a fost solicitată foarte mult de premier, mai mult la Guvern a fost”, a precizat fostul secretar de stat în Ministerul Justiției. Vă reamintim că în perioada în care Alina Bica a fost secretar de stat, premier era Emil Boc.

Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce crede că Alina Bica a stat în ultima perioadă a mandatului mai mult la premier, judecătorul Lidia Barac a ținut să precizeze că „mie așa îmi spunea ca și colegă, pentru că adeseori îi preluam agenda, chiar în ultimele opt luni am răspuns și de direcția de avizare a actelor normative și de mai multe direcții ale doamnei pentru că dânsa avea treabă la Guvern.


Nu m-am mirat de ce pentru că relația ei cu Guvernul era mai directă și nici domnul ministru nu s-a mirat”.

Fostul secretar de stat a mai adăugat, provocat de către moderatul emisiunii, că nu au existat suspiciuni că Alina Bica ar fi avut legături cu Elena Udrea sau cu Dorin Cocoș. „În niciun caz nu am avut informații, semnale. Era implicată atunci când era prezentă la întâlniri comune, la anumite discuții”, a precizat judecătorul timișorean. În ceea ce privește fotografiile surprinse la Paris cu Alina Bica și Elena Udrea, Lidia Barac a afirmat că e o problemă în ceea ce privește intervenția inspecției judiciare în astfel de cazuri. „Când cineva sesizează faptul că un magistrat își petrece timpul în restaurante, cu oameni care au posibile probleme penale sau chiar dosare penale sau plângeri penale, este clar că la o astfel de sesizare trebuie acordată atenție maximă, fiindcă este și preventiv. Mai bine se aplică o sancțiune disciplinară, frânează acel om, fiindcă nefăcând asta ajung în zona penală din care nu-i mai poate nimeni salva”, a declarat Lidia Barac la PRESSALERT LIVE.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției a mai adăugat că zvonul cu privire la faptul că Alina Bica ar fi semnat toate actele în locul fostului ministru Predoiu nu este adevărat. „Este absolut neadevărat. Lucrurile acestea se întâmplau când aveam delegare de semnătură, și eu am semnat acte normative în locul ministrului, dacă acesta a fost plecat din țară, în niciun caz în alte împrejurări. Dumnealui să stea lângă noi și secretarul de stat să semneze. Nu e adevărat nici că cele două Coduri Penale au fost făcute de doamna Alina Bica. Au fost echipe de specialişti, se ştie numele fiecăruia care a lucrat pe coduri”, a conchis Lidia Barac.

1 COMENTARIU

  1. la brutarieee cu toti coruptii astia lui base: ritzi-miti, nutzi, bika, kokos, hainealla, blagaga, boloboc, berceannu, fluturass, igass, blejnnar, falkaka (pupinkukuristii portocaliiiii)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.