INEDIT Primarul Nicolae Robu, revenit fără promisiuni din SUA. Ce l-a impresionat...

INEDIT Primarul Nicolae Robu, revenit fără promisiuni din SUA. Ce l-a impresionat acolo

0
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Nicolae Robu nu a mai respectat șablonul la revenirea din cea mai recentă călătorie. Dacă după fiecare deplasare în străinătate edilul de pe Bega a promis marea cu sarea la revenirea în Timişoara, de această dată primarul s-a întors complet lipsit de promisiuni.

„A fost o vizită foarte bună, aşa aş califica-o, în care am avut ocazia, şi am valorificat-o din plin, să promovez Timişoara, să promovez România împreună cu colegii mei liberali. Am încercat să prezentăn într-o lumină bună, reală, ce înseamnă România astăzi, ce înseamnă România pentru zona în care se află. Nu trebuie să uităm că în Ucraina se întâmplă ceea ce ştim, nu trebuie să uităm că în Ungaria există derapaje de democraţie care sunt taxate de populaţie prin mişcări împotriva abordării, Grecia este într-o situaţie economică fără ieşire şi Turcia are diverse probleme. Țările din fosta Iugoslavie, cele care nu sunt membre UE, au o multitudine de probleme, şi în această constelaţie, România, cu toate tarele ei, este un stat stabil, o ţară în care normele statului de drept sunt respectate din ce în ce mai bine, o ţară cu o economie stabilă şi una pe care partenerii noştri SUA ceilalţi parteneri NATO şi UE se pot cu toţii baza.


(…) Dincolo de întâlnirile oficiale, mi-a făcut plăcere să stau de vorbă cu un număr mare de cetăţeni români din diaspora, care au venit în număr important la o seară românească. Printre ei s-au aflat şi câţiva foşti studenţi de-ai mei despre care eu nu mai ştiam nimic, dar ei aflând că voi fi acolo au venit să ne întâlnim”, a spus edilul.

Legat de lucrurile pe care doreşte să le implemnteze în Timişoara după vizita din SUA, Robu a spus că „sunt multe lucruri bune, dar nu mereu iei ad litteram şi faci acasă. Aţi văzut că nu am venit să spun că facem în Timişoara Miracle Garden, că e dincolo de posibilăţile noastre, am venit să spun că aranjamente florale de tipul acela se pot face şi aici. La Washington am văzut că se fac cele mai mărunte plăţi de pe telefon. Dacă vrei să cumperi cel mai mărunt lucru de pe stradă, plăteşti aşa. Au un dispozitiv care se montează, aproape totul îşi rezolvă de pe telefon. Evident parcarea, rezervarea de locuri la restaurant nu te duci să bâjbâi să vezi dacă găseşti loc. Ai făcut click, ai atins o zonă a ecranului şi vezi ce posibilităţi ai. Sunt o mulţime de lucruri care pot fi făcute. Ele nu sunt lucruri pe care primăria le face, dar poate să dea un imbold, un semnal, să sensibilizeze comunitatea oraşului în acest sens. Nu pot să spun că după vizia la Washington am decis să plantez mulţi copaci. Să nu mi-o legaţi acuma că am spus că am văzut mulţi copaci şi de asta voi planta şi eu în Timişoara. Ţinta mea este 10.000 de copaci în total pe tot parcursul mandatului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.