Mii de titluri la dispoziția timișorenilor, în cadrul Bookfest 2015. Vezi unde...

Mii de titluri la dispoziția timișorenilor, în cadrul Bookfest 2015. Vezi unde are loc și care este programul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>bookfest2015 (1)

Salonul de Carte Bookfest și-a deschis porțile, la Timișoara. Începând de astăzi și până sâmbătă iubitorii de lectură își pot alege din cele peste 20.000 de volume puse la dispoziție de expozanții din acest an. Cât despre prețuri, acestea sunt mult mai mici față de cele găsite în librării sau în magazine.

La deschiderea oficială au fost prezenți viceprimarului Dan Diaconu, Mihai Mitrică, directorul Salonului de Carte Bookfest și Florica Chiriță, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. (CCIAT). „Acest eveniment este benefic pentru Timișoara mai ales în contextul în care orașul se află în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Sperăm să vină cât mai mulți timișoreni la salonul de carte”, a spus Dan Diaconu.

Cărți în limba română, maghiară, engleză, cărți de beletristică, de artă, istorie sau culinare – toate se găsesc la Bookfest și sunt vândute la prețuri cuprinse între 3 și 100 de lei. „Mi se par foarte bune prețurile, mai ales că în librării cărțile sunt vândute și la preț triplu. Mă bucur că pot să îmi îmbogățesc biblioteca”, ne-a spus o timișoreancă.

Doi tineri veniți din Iași participă pentru prima dată la Salonul de Carte Bookfest. Cristian și Eusebiu și-au aranjat frumos standul plin cu cărți religioase. Timișorenii își pot cumpăra diferite cărți de rugăciune, Biblia sau Liturghia. Tinerii ne-au spus că volumul „Ajutor, mă plictisesc în biserică!” a atras cele mai multe priviri. „Este o carte foarte frumoasă. De multe ori oamenii merg plictisiți la biserică și nu ascultă ce spune părintele, dar e important ca la biserică să mergi cu un alt duh”, ne-a spus Eusebiu. La sandul cu cărți religioase prețurile variază între 4 și 60 de lei și se găsesc, printre altele, și volume pentru copii și tineri.

La eveniment au venit și doi autori din Oradea, cunoscuți pentru că și-au lansat cartea într-un mod inedit – printr-un book-trailer. Romanul intitulat „Reed 13 31” a fost însoțit de un videoclip filmat în genul unei pelicule. Cartea vorbeşte despre viața unui tânăr care ia o întorsătură neașteptată după pierderea tatălui său. În speranţa că va descifra mesajele ciudate primite în vise, bărbatul caută un contact cu lumea de dincolo. „Este vorba despre un băiat simplu, nu avem vampiri și monștrii și nu se bazează pe ficțiune. Romanul este scris la persoana I, de la primul până la ultimul cuvânt și are un mesaj subtil adresat în special femeilor”, ne-a spus Monica, autoarea cărții. Cei doi tineri ne-au mai explicat că book-trailer-ul nu are efecte introduse prin diferite programe de editare și că totul a fost realizat „manual”.

Salonul de Carte Bookfest este deschis în fiecare zi de la ora 10.00 la ora 22.00, iar intrarea este liberă în clădirea CRAFT, de lângă Sala Olimpia. Sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 14.30, vizitatorii salonului vor avea parte de un eveniment în care îndrăgiții autori Gabriel Liiceanu și Dan C. Mihăilescu își vor prezenta noile cărți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.