Mascații urcă din nou pe scenă la Timișoara. Când are loc o...

Mascații urcă din nou pe scenă la Timișoara. Când are loc o nouă reprezentație a piesei „Proștii sub clar de lună”

0
DISTRIBUIȚI

prostii sub clar de luna premiera02_resize

În ultima zi a FEST-FDR 2015, mascații descind din nou pe scena Teatrului Național din Timișoara și îl încătușează pe directorul adjunct, Ion Rizea, care, în acea seară, va fi Gogu, celebrul personaj al lui Teodor Mazilu din Proștii sub clar de lună.

Spectacolul are loc sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20.00. „O poveste cu un racord absolut la prezentul de tip «breaking news», când, la fel ca în comedia lui Mazilu, suntem invadați de un joc care are tot mai mulți jucători, o singură minge – Codul Penal și o miză unică: (a)moralitatea felului în care se «fac» banii”, spune Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului.

prostii sub clar de luna premiera11_resizeProștii sub clar de lună, în viziunea regizorului Ion-Ardeal Ieremia, este o comedie pe cât de savuroasă pe atât de acidă despre „dragostea în vremea ticăloșiei”.


Un clasic al teatrului românesc, Proștii sub clar de lună îi aduce pe scenă pe actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Kristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea și Ștefan Roman, toate personajele–vedetă ale momentului – bărbați și femei cu gândire șablonată și sentimente castrate, dar încercând, totuși, în replici a căror savoare își regăsește nealterată întreaga prospețime, să devină „oameni”, adică să iubească.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.