Muzica fabricată în Timişoara a ajuns şi în Suedia. Beck Corlan pregăteşte...

Muzica fabricată în Timişoara a ajuns şi în Suedia. Beck Corlan pregăteşte piese în limba engleză

0
DISTRIBUIȚI

beckDupă apariţia viralului cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, realizat de Beck Corlan, Marta şi Ana Huţu, melomanii le-au acordat un interes deosebit celor trei artiste timişorence.

Beck Corlan, care şi-a lansat albumul de debut „Poduri de pace“, în cursul lunii martie la Ambasada în Timişoara, a susţinut recent un concert extraordinar în cadrul Gullbranna Festivalen, care este considerat cel mai mare festival de muzică creştină din Suedia. „Acum doi ani, am participat la un festival de muzică în România, organizat de nişte străini. Acolo ne-a auzit Andreas Samuelsson (actualul meu soţ), din Suedia şi a scris un email către GullbrannaFestivalen cum că «trebuie să o aduceţi pe fata asta cu trupa ei în Suedia». În toamna trecută, am concertat în Suedia, unde ne-a auzit organizatorul festivalului Gullbranna, şi după concert ne-a comunicat interesul de a lua parte la festivalul său. Am ajuns împreună cu trupeţii să cântăm la cel mai mare festival de muzică creştină din Suedia, lângă artişti extraordinari precum Kirk Franklin (cântăreţ de muzică gospel cu 7 Grammy Awards), Samuel Ljungbhlad (singurul cântăreţ de gospel din Scandinavia), Annika Herlitz (vocea Suediei pentru animaţia Disney „Frozen”) şi mulţi alţi artişti extraordinari pe care i-am ascultat cu mare interes.


A fost o experienţă extraordinară.  Pentru noi ca muzicieni, a fost un deliciu să cântăm pe o scenă cu sistem de sunet de ultima generaţie, cu ingineri de sunet care lucrează pentru cei mai mari artişti ai Suediei, participând inclusiv la Eurovision. Trebuie să menţionez că publicul suedez este de o mare valoare. Cu foarte mult respect şi interes faţă de artistul de pe scenă, gustând detalii mici muzicale, şi răsplătindu-le cu aplauze generoase. Cu adevarăt ne-am împrietenit cu o mulţime de oameni aici. Am primit încurajări cum că am fost surpriza anului, încurajări prea mari pentru noi, cred eu, pe lângă atâtea trupe extraordinare“, ne-a declarat Beck Corlan.

Solista, care este este una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute a fost invitată în cadrul emisiunii „Garantat sută la sută”, cu Cătălin Ștefănescu şi pregăteşte pentru viitor şi câteva compoziţii în limba engleză. „Am fost invitaţi să participăm la anul la un alt festival în Danemarca, iar lucrul aceasta ne dă mare bucurie, pentru că suntem interesaţi de cât mai multe conexiuni prin Europa. Publicul a fost curios de discul nostru, ceea ce mi-a dat şi mai mult curaj să îmi îndrept atenţia spre un nou album în limba engleză. M-am bucurat să văd că în Suedia când zici «creştin» nu se sperie nimeni. Am întâlnit ortodocși care au venit la festival şi alţi credincioşi din alte confesiuni. Sunt atât de mulţi oameni talentaţi, plini de lucuri bune în ei de la care avem de învăţat. Vom susţine un concert şi în Ungaria în 17 iulie în cadrul festivalului SOZO, dar alte concerte nu avem plănuite pentru această vară. Urmează o perioadă de muncă de studio“, ne-a declarat Beck Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.