Duel județean la prima deplasare a lui ASU Poli în Liga a...

Duel județean la prima deplasare a lui ASU Poli în Liga a III-a. Echipa de pe ”Știința” ar mai putea face un transfer înainte de meciul cu Giarmata

0
DISTRIBUIȚI

asu poli motru (10)

Weekend-ul acesta programează primele derby-uri timișene în Liga a III-a. Dacă azi Lugojul primește replica Becicherecului, mâine, Millenium Giarmata e vizitată de ASU Politehnica. Gruparea timișoreană se află la prima deplasare în C și ar mai putea face o mutare în lot în acest weekend.

Deși sunt favoriți în condițiile în care ”milenarii” s-au întinerit puternic în vară, timișorenii rămân precauți cu ocazia călătoriei scurte la nord de oraș. Tradiția spune că în Divizia C orice rezultat e posibil la jocurile dintre formațiile celui mai vestic județ. ”Așa e la noi, nu contează valoarea echipei sau locul din clasament, ci ambiția de a demonstra pe plan local că ești mai bun. Noi nu vrem să intrăm în astfel de ambiții, vrem să jucăm bine, să ne concentrăm la ce avem noi de făcut și să câștigăm dacă putem și arătăm mai bine decât adversarul sâmbătă. Nu-i cunoaștem foarte bine pentru că au schimbat foarte mulți jucători în această perioadă. Sunt și ei la început de drum, aparent au jucători tineri, dar în prima etapă au făcut egal în deplasare, înseamnă că au potențial. Va fi un meci cu încărcătură, prima deplasare din Liga a III-a, e altceva față de a IV-a, e greu”, a declarat Sorin Brîndescu.

Ștefanovici în vizor

Deși se părea că lotul alb-violet e bătut în cuie, de câteva zile la Baza 2 se antrenează și fundașul dreapta Branimir Ștefanovici (25 ani).


Jucătorul care a bifat tot la Becicherecu Mic prima prezență din acest sezon, s-a mai pregătit cu ASU Poli în vară și se pare că de data asta va fi transferat. Nu se știe însă dacă va fi apt pentru jocul de mâine. Ștefanovici a mai fost sub comanda lui Brîndescu și coleg cu mulți din actualul lot la Flacăra Făget în C.

”Să vedem dacă fac față”

Provocarea va fi mare pentru tinerii Giarmatei mâine. Majoritatea tinerilor noi au fost pregătiți de mici chiar de actualul ”principal-jucător”, Răzvan Leucă. ”Nu știu ce va fi. Să vedem cum fac față. Dacă ei spun că au echipă tânără, noi avem și mai tânără. Sunt mulțumit de ei, față de cum erau la început în urmă cu un an și jumătate. Au înțeles rapid ce se cere de la ei. Prezența galeriei poate avea două consecințe, ori îi va motiva, ori o să le îngreuneze genunchii”, a explicat Răzvan Leucă. Acesta i-a luat locul lui Călin Cojocaru pe banca timișenilor, care a plecat la Sebiș, și îl are ca ”secund-jucător” pe ex-pizzerul Alin Molcuț.

Rezultatul obținut de CS Millenium în prima rundă, 0-0 la nou promovata Măgura Cisnădie, a fost considerat unul foarte bun în condițiile în care echipa a suferit în ultimul timp din punct de vedere financiar. ”Mai sunt probleme, dar am strâns rândurile. Echipa e 70% nouă”, a specificat Leucă. ”Milenarii” ar putea încerca să-i surprindă pe timișoreni cu ivorianul Abdoulaye Diarra, condiția ar fi ca mijlocașul crescut la Inter să semneze între timp prelungirea contractului. În vară fostul utist a încercat să-și găsească un angajament în prima ligă maghiară.

Partida Millenium Giarmata – ASU Politehnica Timișoara se dispută mâine, de la ora 17.00, pe micuța arenă ”Nicu Moraru” din localitatea timișeană. Tot în runda a doua a Ligii a III-a, azi, de la aceeași oră, CSM Lugoj întâlnește Mama Mia Becicherecu Mic, ambele formații au fost învinse în runda inaugurală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.