Una dintre cele mai mari firme de curierat din lume îşi face...

Una dintre cele mai mari firme de curierat din lume îşi face la Timişoara baza aeriană cargo pentru zona de vest

0
DISTRIBUIȚI

DHL 001Liderul mondial în curierat, DHL, îşi face baza aeriană cargo pentru zona de vest, la Timişoara. Anunțul a fost făcut marți de conducerea Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

În cadrul parteneriatului cu Aeroportul Internaţional Timişoara, compania DHL operează deja din această toamnă cu o aeronavă dedicată pentru transportul de marfă. Zborurile au o frecvență zilnică. DHL are o experienţă de peste 23 de ani pe piaţa din România, operează aeronave proprii SAB34, precum şi o flotă de maşini pentru a oferi o acoperire la nivel naţional de 100%. Trebuie menţionat faptul că DHL a desfăşurat la Aeroportul Internaţional Timişoara şi investiţii în infrastructura specifică, realizând un terminal de procesare mărfuri dotat cu 16 porţi de încărcare-descărcare.

Decizia conducerii DHL de a deschide o bază cargă la Timișoara vine în contextul în care traficul cargo pe Aeroportul Internaţional Timişoara este în continuă creştere. În 2014, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1937 tone de marfă, cu 21% mai mult faţă de 2013.


În primele 9 luni ale anului 2015, creşterea a fost de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, prin Aeroportul Internaţional Timişoara trecând deja 1765 de tone de marfă, fiind poziţionat pe locul II în România după Bucureşti, la cantitatea de marfă transportată aerian.

„Un avantaj major al Aeroportului Internaţional Timişoara în ceea ce priveşte operarea traficului cargo este infrastructura excelentă. Pista de decolare-aterizare are o dimensiune de 3500x45m şi este complet refăcută. Sistemul de balizaj pentru aterizare în condiţii de vizibilitate redusă se regăseşte pe ambele direcţii de aterizare (Cat. II pe direcţia secundară şi Cat. III A pe direcţia principală de aterizare), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel tehnic. Astfel aeronavele au posibilitatea de a ateriza în condiţii de vizibilitate extrem de redusă ceea ce reduce întârzierile cauzate de condiţii meteo nefavorabile, cum ar fi ceaţa. Pe lângă condiţiile optime operaţionale şi tehnice, suprafeţele de procesare mărfuri în hale, spaţiile pentru birouri şi suprafeţele betonate amenajate pentru autovehiculele de transport marfă constituie o garanţie a gestiunii unei bune afaceri în domeniu”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Ca o consecinţă a acestei decizii, administraţia Aeroportului estimează o creştere a traficului de mărfuri cu 16%, suplimentar faţă de creşterea înregistrată anterior. Acest parteneriat, încheiat între Aeroport şi DHL va avea ca şi consecinţă directă scurtarea timpului de expediţie a mărfurilor la şi de la clienţi (persoane fizice şi agenţi economici) şi implicit, eficientizarea proceselor logistice. De asemenea, va creşte atractivitatea economică a zonei de afaceri din jurul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.