O nouă expoziție Diplomatic Art are loc la Timișoara. Când și unde...

O nouă expoziție Diplomatic Art are loc la Timișoara. Când și unde poate fi vizitată

0
DISTRIBUIȚI

DA15 - 3-THERESIA

O nouă expoziție care face parte din proiectul Diplomatic Art (aflată la a doua ediție) va fi vernisată miercuri la Timișoara. Evenimentul are loc de la ora 18,00, în Bastionul Theresia (str. Martin Luther nr. 4). Vor fi prezentate lucrări semnate de 23 de artiști din 16 țări, printre care Asztalos Zsolt din Ungaria (Bienala de la Veneția, 2013); Robert Baramov din Bulgaria (Bienala de la Veneția 2015, proiect personal; director între anii 1997-2006 al Bienalei de la Varna); Laurent Mignonneau din Franța și Christa Sommerer din Austria (pionieri ai interactive art). Unii dintre artiști vor fi prezenți la vernisaj.
Seria evenimentelor Diplomatic Art 2015 continuă și în următoarele zile.


Joi, 26 noiembrie, de la ora 12.00, la Facultatea de Arte și Design (str. Oituz nr. 4) va avea loc un workshop de gravură susținut de Tarrvi Laamann (Estonia), membru al Asociației Gravorilor din Estonia. Vineri și sâmbătă, 27-28 noiembrie, la ora 19.00, la Centrul Cultural Ambasada (str. Anton Sailer nr. 2), un eveniment video art unde vor putea fi vizionate creații semnate de artiști consacrați ai domeniului: Angie Bonino din Peru (prima artistă peruană dedicată noilor medii); Carla Della Beffa  (Italia) sau Hannes Rall (Germania), ultimii doi fiind  prezenți la Timișoara. La acest eveniment participă și artiști din România, timișorenii Gabriel Kelemen și Mihai Surdea.

Proiectul Diplomatic Art prezintă creaţia artiştilor vizuali contemporani din ţările care au deschise misiuni diplomatice consulare, Generale sau Onorifice, în Timişoara – actualmente în număr de 18: Austria, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Estonia, Franța, Germania, India, Italia, Macedonia, Moldova, Olanda (Țările de Jos), Peru, Serbia, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria – artiştii profesioniști fiind născuţi în țara pe care o reprezintă, deţinând și cetăţenia acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.