Cărți de povești donate micuților internați la spitalul de copii din Timișoara....

Cărți de povești donate micuților internați la spitalul de copii din Timișoara. Cine le-a făcut această bucurie de Moș Nicolae FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_3333
În încercarea de a pune zâmbete pe fețele micuților bolnavi internați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, mai mulți tineri din Club Rotaract Cetate le-au făcut astăzi o surpriză prichindeilor, dar și părinților lor. Aceștia au inițiat o campanie de strângere de fonduri în cadrul proiectului „Povești pentru un Crăciun fericit”, iar cu banii strânși au cumpărat cărți de povești. Astfel, 90 de micuți internați în unitatea medicală timișoreană au primit astfel cărți de povești cu final fericit.

„Pentru toţi copiii, spitalizarea este o traumă şi produce multă suferinţă. Un gest de prietenie şi un cadou pot face minuni. Iar ce cadou poate fi mai potrivit pentru a umple timpul sau pentru a aduce puţină consolare decât o carte de poveşti cu final fericit? Să evadezi din lumea pereţilor albi, a termometrelor şi a halatelor albe şi să intri în colorata lumea a Împăratului Roşu sau a Cenusăresei, a lui Spiderman sau a puştiului cu Jurnalul Trăsnit este cea mai bună soluţie.


Gestul va avea, mai mult decât menirea altruistă de a pune o rază de soare pe chipul copiilor bolnavi, şi o componentă profund educativă – aceea de a încuraja cititul”, transmite Clubul Rotaract Cetate Timișoara.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a lăudat inițiativa clubului, despre care spune că este o „implicare civică lăudabilă” din partea unor tineri care „vin alături de copiii noștri internați în sectoarele cu diagnosticele cele mai severe ale spitalului și care s-au gândit, de Moș Nicolae, la un ajutor pentru ei care să le îndulcească probabil un pic viața”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.