Lovitură de teatru în dosarul plângerii penale împotriva fostului procuror Românu şi...

Lovitură de teatru în dosarul plângerii penale împotriva fostului procuror Românu şi a soţiei sale

0
DISTRIBUIȚI

just 01

Lovitură de teatru în dosarul în care s-a judecat plângerea împotriva soluţiei date de Parchetul de pe lâgă Curtea de Apel Timişoara la plângerii penale împotriva fostului procuror Valentin Românu şi a soţiei sale. Vă reamintim că la PRESSALERT LIVE a fost prezentat cazul lui Eugen Gherga, care locuieşte în acelaşi imobil din Timişoara unde Silvia Românu are biroul notarial.


Acesta a povestit că, fără a avea autorizaţie de la primărie, familia Românu s-a apucat să facă reparaţii în clădirea care este în zona de protecţie. Deşi exista un aviz doar de la direcţia de cultură pentru lucrări în interiorul unui apartament cumpărat, aceştia au spart mai multe ziduri, inclusiv în spaţiile comune, pentru instalaţia de încălzire.

Poliţia Locală a făcut plângere penală, dar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a clasat-o considerând că era suficient acel aviz şi că faptele au fost făcute din culpă, nu cu intenţie. Soluţia dată de procurorul dr. Gheorghe Pinteală a fost atacată de Gherga. La primul termen de la Curtea de Apel Timişoara, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, instanţa a pus în discuţie retrimiterea dosarului înapoi la parchet deoarece procurorul general Ioan Braşoveanu nu a dat o soluţie la plângerea lui Gherga, aşa cum cerea legea, ci a trimis plângerea la instanţă. Atât procurorul de şedinţă, cât şi avocatul reclamantului au fost de acord. Curtea de Apel Timişoara a decis că dosarul se întoarce la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, urmând ca procurorul general Braşoveanu să decidă dacă va menţine soluţia dată sau o va infirma şi va dispune continuarea anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.