Castelul Corvinilor, din nou platou de filmare. O renumită casă de producție...

Castelul Corvinilor, din nou platou de filmare. O renumită casă de producție din Hollywood vine la Hunedoara și caută figuranți

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din vestul țării, unul dintre cele mai spectaculoase monumente medievale din România, dar și din Europa, devine, din nou, platou de filmare. De data aceasta, una dintre cele mai renumite case de producție de la Hollywood vine la Hunedoara pentru a turna mai multe scene dintr-un film de lung metraj. Este vorba de cei de la Universal Studios, care au ales Castelul Corvinilor atrași fiind de aerul medieval și de decorul inedit pe care-l oferă monumentul arhitectonic, scrie Mesagerul Hunedorean.

Americanii vor ajunge în județul Hunedoara peste aproximativ o lună. „Din informaţiile primite, ştim că Universal Studios de la Hollywood va veni pentru a filma mai multe scene pentru un film artistic de lung metraj. Este vorba de o peliculă intitulată «Dragonheart 4», fiind o continuare a altor trei filme. Perioada filmărilor va fi de trei săptămâni şi va începe în luna aprilie. Scenele vor fi înregistrate în curtea castelului, în cea interioară şi în cea exterioară, dar şi în două săli interioare, în capelă şi în Sala Cavalerilor. Producătorul filmului este Raffaella De Laurentis, fiica celebrului Dino de Laurentis, unul din marii producători de filme. Realizatorii peliculei vor avea nevoie de 500 de figuranţi, persoane ale căror caracteristici nu ne-au fost comunicate deocamdată”, a declarat Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

Aproximativ 90.000 lei vor intra în conturile Primăriei Hunedoara pentru găzduirea celor de la Universal Studios.


Vizitarea Castelului Corvinilor pe perioada filmărilor nu va fi restricționată. „Colaborăm de mai multă vreme cu Universal Studios. De data aceasta este vorba de un film de ficţiune pentru copii. Nu ştim deocamdată ce actori vor interpreta rolurile din film, dacă sunt sau nu celebri. Scenele vor fi înregistrate şi pe timp de zi şi pe timp de noapte şi, cel mai probabil, nu vor depăşi perimetrul castelului. Au ales Castelul Corvinilor la propunerea noastră, noi punându-le la dispoziţie mai multe variante. Le-am trimis fotografii, după care a venit un reprezentant de-al lor pentru a vedea cum arată în realitate”, a spus Bogdan Moncea, director de marketing al casei de producţie Castel Film Studios, care a intermediat venirea americanilor la Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, se caută 500 de figuranți de toate vârstele, inclusiv copii, pentru figurație în filmul american. Filmările vor avea lor în perioada 12 aprilie – 10 mai, iar pentru o zi de filmare, figuranții primesc 50 lei și au mâncarea asigurată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.