Bosquito, trupa care nu apare la radio şi TV: „În acest an...

Bosquito, trupa care nu apare la radio şi TV: „În acest an am avut cel mai mare număr de concerte“. Formaţia revine cu două recitaluri la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Bosquito revine în Timişoara cu două concerte care vor avea loc la Porto Arte
Formaţia Bosquito revine în Timişoara cu două concerte care vor avea loc la Porto Arte

Membrii trupei Bosquito au parte de un an cât se poate de aglomerat. După ce în luna martie a acestui an au susţinut două concerte cu casa închisă la Timişoara, muzicienii care îl au ca solist pe Radu Almăşan vor reveni în oraşul nostru pentru două recitaluri, care vor avea loc în 7 şi 8 octombrie, la Porto Arte. „Mulți se temeau că decizia noastră de a nu mai apărea în emisiuni radio-tv ne va distruge cariera. Le arătăm, cu respect, contrariul. În acest an am avut cel mai mare număr de concerte de la începutul activității noastre. Suntem mândri de fanii noștri. Foarte mândri! Ne vedem la concerte!“, au declarat muzicienii de la Bosquito.

Fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, trupa a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influenţe, de la muzica ţigănească, balcanică, până la elemente simfonice şi de hard-rock.


În perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. Trupa a lansat până acum patru albume. În perioada 2009 – 2011 trupa a concertat în SUA, iar membrii sai au declarat că pentru ei acest fapt a fost unul recreaţional. Tot în această perioada au lansat şi piesa „Întuneric în culori”, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, iar apoi au revenit în România, unde au cântat în deschiderea concertului Shakira. Piesa „Pepita”, un cover după o piesă populară mexicană făcuta celebră în anii ’60 de grupul Luis Alberto de Parana & Los Paraguayos, a adus trupei un val imens de popularitate.

„Am renunţat la apariţiile TV pentru că depunem foarte multă muncă şi preferăm să ne rezumăm la lucruri care ne avantajează. Am încercat să mergem la emisiuni TV mai demult şi de fiecare dată am rămas cu un gust amar din cauza contextului în care am fost. În primul rând noi cântăm doar live, iar la TV de multe ori sunetul e prost. Mai apoi, majoritatea fanilor noştri nu se mai uită la televizor. Cu toate acestea, concertele noastre au crescut ca număr. La televizor nu se mai dă muzica ce ne place nouă. Nici muzica noastră nu mai e mainstream, fiindcă trecem printr-o maturizare artistică. Iar dacă eşti serios, la TV eşti o persoana non grata. Trebuie să fii cât mai copilăros şi superficial ca să apari pe sticlă“, ne-a declarat Radu Almăşan. Biletele pentru cele două concerte ale trupei Bosquito din Timişoara costă 50 lei şi se pot procura de aici.

Foto: Facebook Bosquito

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.