Politehnica din Timișoara, locul 2 pe țară într-un clasament mondial al celor...

Politehnica din Timișoara, locul 2 pe țară într-un clasament mondial al celor mai bune instituții de învățământ. Ce loc ocupă celelalte universități din capitala Banatului

1
DISTRIBUIȚI
47219upt1
Universitatea Politehnica din Timișoara, a doua pe țară.

Universitatea Politehnica este cea mai bună dintre cele patru instituții de învățământ superior de stat din Timișoara și a doua pe țară. Cel puțin asta reiese dintr-un clasament mondial, care analizează trei indicatori importanți: cercetarea, inovarea și impactul în societate. Potrivit datelor făcute publice de reprezentanții Universității Politehnica Timișoara, în clasificarea SCIMAGOIR 2016 a instituțiilor de învățământ superior din România, aceasta ocupă locul al doilea, în progres cu două locuri față de anul precedent.

Pe ce loc se află celelalte universități din Timișoara

„SCImagoIR își bazează analiza exclusiv pe informații culese din bazele internaționale de date, fiind din acest punct de vedere, în afara influențelor datelor furnizate de universități. UPT a fost în progres constant în acest ranking. În rankingul global, ranking care are în vedere toate instituțiile care activează în domeniul cercetării, calificativul bazat pe punctaj obținut de UPT a evoluat de la 746, în anul 2009, la 599 în anul 2016”, transmite Universitatea Politehnica din Timișoara.

Pe primul loc în clasificarea „SCImago Institutions Rankings” a instituțiilor de învățământ superior din România pentru anul 2016 se află Universitatea Politehnica din București.


În total, 19 universități din țara noastră au fost incluse în acest clasament, pentru că doar atâtea au reușit să aibă cel puțin 100 de lucrări științifice publicate în baza de date SCOPUS, explică rectorul UPT, Viorel Șerban. Trei dintre acestea sunt din Timișoara. Este vorba de Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, care se află pe poziția a noua, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” – locul 14.

„În presă apar tot felul de clasamente, de poziționări. Credem că este bine să cunoașteți situația la nivel mondial, ce clasamente sunt, cum se poziționează universitățile în aceste clasamente”, a precizat Viorel Șerban. Recent, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara anunțau că instituția s-a poziționat între primele patru universități din România, în topul QS – Quacquarelli Symonds, fiind singura din capitala Banatului inclusă în acest clasament.

1 COMENTARIU

  1. „clasament mondial al celor mai bune instituții de învățământ”? Nici 6% din castigul statului nu se aloca invatamantului. Sunt tari, precum Koreea de Sub care aloca 20% !

    Nu vad ce sa fie bun la UPT… Din Romania tara, o fi printre cele mai bune, in sensul ca se pretinde mult si nu se ofera lamurire, dar din lume, nicio sansa!

    In tarile mai dezvoltate decat Romania unde n uexista coruptie si hotie la tot nivelul, profesorii isi dau interesul sa isi invete studentii si sa se asigure ca au inteles. aici dimpotriva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.