Scene de groază în Timiș: mai multe animale, atacate pe câmp. Vezi...

Scene de groază în Timiș: mai multe animale, atacate pe câmp. Vezi ce spun autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

vaca-moarta-adevarul_ro

Moartea mai multor animale este cercetată de polițiști la Peciu Nou. Oamenii legii au dechis două dosare penale, iar localnicii s-au organizat și fac de pază, noaptea, la animale.

Cinci animale au fost tăiate până acum, atacurile începând sâmbăta trecută, noaptea. Atunci a fost omorât primul cal. Criminalul a țintit inima, tâind animalul în piept, în zona sternului, relatează medicul veterinar Dușan Cirici. Miercuri a fost găsită tăiată și moartă, cu vițelul scos din ea, o vacă gestantă. Alte trei animale, doi cai și o vacă, au mai fost tăiate, însă au supraviețuit atacului.


„Am recomandat proprietarilor vacii să sacrifice animalul, pentru că rana era mare și risca în orice moment să eviscereze. Caii au supraviețuit. Toate atacurile au fost cu obiecte ascuțite, nu știm exact cu ce”, a declarat doctorul Cirici pentru PRESSALERT.ro.

Viceprimarul Ivan Cezar spune că le-a recomandat oamenilor să își păzească mai atent animalele, până ce poliția va prinde criminalul. „Noi am fost sesizați la primărie de către cetățeni. Se vede că animalele au fost ucise intenționat, că nu e vorba de accidente”, a spus edilul.

În plus, poliția a dechis anchete. „În cauză au fost deschise două dosare penale cu autor necunoscut cu privire la comiterea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept (art.25, alin 1,  Legea 205 / 2004)”, a declarat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.