POVEŞTI CU CÂNTEC Desant – Zbor: „Mai mult decât libertatea pe...

POVEŞTI CU CÂNTEC Desant – Zbor: „Mai mult decât libertatea pe care o ai în aer, nu există“.

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Desant a devenit cunoscută cu primul single la piesa Zbor
Formaţia Desant a devenit cunoscută cu primul single la piesa Zbor

Primul videoclip al formaţiei timişorene Desant a avut parte de un feedback extraordinar de pozitiv din partea melomanilor şi a reprezentat un „salt“ cât se poate de reuşit pentru trupa creată de basistul Alin Achim, după ce a părăsit Cargo. Titlul primului single al formaţiei n-a fost ales deloc la întâmplare, fiindcă toţi membrii trupei sunt fani amatori de libertate. Şi unde poţi simţi mai mult libertatea decât în zbor?

.„Toţi din formaţie suntem fani de zbor, de libertate. Mai mult decât libertatea pe care o ai în aer, nu există. Dacă aş putea fi vultur, ar fi mai fain decât să zbor cu avionul. De aceea am hotărât să facem acel prim videoclip în incinta Aerobazei Utilitare din Timişoara, care ne-a pus la dispoziţie tot ce am avut nevoie şi ţinem să le mulţumim în mod special pentru asta. Filmările au fost cât se poate de interesante“, spune Alin Achim. Primul videoclip al formaţiei a apărut în data de 1 septembrie 2011 iar regizorul acestuia a fost Marius Danci.

Formaţia Desant a fost înfiinţată în luna octombrie 2010, la Timişoara.


Fondatori au fost Alin Achim şi Mihai Dobrescu. Alin Achim, înainte de a cunoaşte consacrarea alături de formația Cargo, a mai cântat alături de Metalograf, Logaritm, Cardinal, Bethleem şi Amala. După 13 ani şi cinci albume înregistrate cu cei de la Cargo, basistul a ales să pună capăt colaborării cu aceștia, cu gândul la constituirea unei noi formații. L-a reîntâlnit atunci pe Mihai Dobrescu, fostul baterist al formației Black Roses, Intercity şi Ego, şi împreună au pus bazele formaţiei Desant. Numele “Desant” are origine militară şi reprezintă operaţiunea de paraşutare sau debarcare a trupelor in spatele frontului inamic.

Celor doi li s-a alăturat chitaristul Tibi Săulescu care a mai făcut parte din formaţiile Lost Leaves, The Spirit şi Regal. Acestuia i-a urmat solistul Alex Anka, care anterior a mai activat alături de formaţii ca: Old No 7, Radioactiv şi Pandora (Constanţa). Formula a fost completată de clăparul Vlad Toma implicat şi el în proiecte muzicale alături de formaţiile Staccato, Lex şi Darken My Grief. În 2011, membrii trupei au intrat în studio pentru piesa de debut. Single-ul “Zbor” a fost lansat în luna aprilie şi încă de la început s-a bucurat de succes. În luna iulie a acestui an, formaţia a ales să meargă mai departe renunțând la colaborarea cu solistul Alex Anka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.