Se știe suma pe care se bazează BC SCM Timișoara la licitația...

Se știe suma pe care se bazează BC SCM Timișoara la licitația pentru găzduirea turneului Final 8. Cu ce echipe concurează ”leii”

0
DISTRIBUIȚI
bc-scm-timisoara-u-cluj-3
Clujul, un adversar redutabil și în afara parchetului

BC SCM Timișoara și-a anunțat intenția clară de a găzdui turneul final al Cupei României în noul format. Clubul de pe Bega poate să cheltuie până la 25.000 de lei pentru a câștiga licitația programată luni la sediul FR Baschet. Organizatoarea Final 8-ului primește la pachet și All-Star Game-ul 2017.

Timișoara își dorește să organizeze din nou un turneu important, după F4-ul din 2013. Bănățenii au însă o concurență acerbă. Steaua, Sibiu și Cluj se numără printre cei care vor să găzduiască Final 8-ul Cupei României. ”Sunt vreo trei-patru orașe care vor să ia acest turneu. Printre ele vom fi și noi.


Să sperăm că suma nu va fi foarte mare, încât să putem să aducem Final 8 la Timișoara. Dacă tragerea la sorți ar fi înaintea licitației, am putea să ne orientăm. Concurăm cu Steaua, Sibiu, Cluj, Oradea, chiar Oradea a organizat turneul final și anul trecut. Șerban Sere (managerul echipei din Oradea) a spus că dacă vrem noi, el nu se bagă, dar vom vedea ce va fi”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general al BC SCM Timișoara.

Pentru a-și apropia organizarea competiției BCT-ul beneficiază de 25.000 de lei prin intermediul SCM-ului. ”Am vorbit cu directorul SCM, domnul Radu Țoancă, și noi vom merge până la 25.000 de lei, în condițiile în care licitația pornește de la 10.000 de lei. Sunt costuri foarte mari, plus că cine organizează Cupa trebuie să găzduiască și All-Star Game, care costă poate chiar mai mult. Contează fiecare bănuț, deci vom licita până la un nivel rezonabil. Clujul organizează anul viitor și Eurobasket, așa că, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să primească și Final 8”, a concluzonat Trițoiu.

Turneul Final 8 al Cupei României se va disputa în perioada 15-17 februarie 2017. CSM Oradea, ABC Mureș Tg Mureș, Steaua București, U-BT Cluj-Napoca, Phoenix Galați, SCMU Craiova, CSU Sibiu, și BC SCM Timișoara sunt echipele calificate. ”Leii din Banat” vor încheia turul sezonului regulat al Ligii Naționale cu un joc mâine, de la ora 17.15 (Digi), pe terenul celor de la CSU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.