OFICIAL Sorin Grindeanu a primit acceptul preşedintelui Iohannis pentru a fi şeful...

OFICIAL Sorin Grindeanu a primit acceptul preşedintelui Iohannis pentru a fi şeful Guvernului. Vezi ce avere are primul premier din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Propunerea alianţei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru a fost acceptată de preşedintele României, Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu, preşedinte al PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş va fi astfel noul premier al ţării, după ce prima propunere, Sevil Shhaideh a fost respinsă de Iohannis.

Ieri, Grindeanu a fost invitat la Palatul Cotroceni, unde a avut o întâlnire de aproximativ 30 de minute cu președintele Iohannis, în jurul orei 12.00. Șeful statului a amânat luarea unei decizii, însă astăzi a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu în funcția de premier. După învestirea oficială, noul prim-ministru va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma echipa.

Mai jos, PRESSALERT.ro vă prezintă o sinteză a declaraţiei de avere a noului prim ministru.

Sorin Grindeanu deţine împreună cu soţia sa, Mihaela, un teren intravilan cu o suprafaţă de 503 mp în comuna Giroc, cumpărat în anul 2005, un teren de 203 mp în Timişoara, cumpărat în anul 2011 şi un teren de 2,8 ha în Banloc, moştenit în 2008 de soţie.


Pesedistul are o casă de 205 mp în Giroc, imobil pe care îl deţine încă din 2008 împreună cu partenera de viață.

La capitolul bunuri mobile, Grindeanu deţine un ATV cumpărat în 2009. Deputatul a câştigat în luna martie a acestui an 30.000 de euro după ce a vândut un apartament. Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Grindeanu a creditat firma Duofarm de două ori, odată cu 83.500 de lei şi a doua oară cu 20.000 de euro. La secţiunea de datorii, declaraţia de avere a deputatului arată un credit de la ING Bank în valore de 44.868,12 euro, contractat în anul 2007 şi scadent în 2035. Din indemnizaţia de deputat Grindeanu a încasat 7.610 lei, în vreme ce pentru munca depusă ca ministru al Societăţii Informaţionale timişoreanul a încasat 85.228 lei. Cel mai mic venit încasat de şeful PSD Timiş este din dobânzi: 8 lei. În calitate de farmacist-diriginte la Duofarm, soţia deputatului a încasat 5.229 lei. Alţi 33.300 de lei au ajuns în conturile Mihaelei Grindeanu din închirieri apartamente. La secţiunea de venituri din alte surse, Mihaela Grindeanu a mai declarat o donaţie de 10.000 de euro din partea lui Nicolae Grindeanu şi 20.570 de lei – indemnizaţie de creştere a copilului. Declaraţia de avere completă poate fi consultată aici.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.