Sirian cu domiciliul la Timișoara, pe lista „Most Wanted” a Europol. Câți...

Sirian cu domiciliul la Timișoara, pe lista „Most Wanted” a Europol. Câți români sunt în atenția polițiștilor europeni

0
DISTRIBUIȚI

omar-mukhles-most-wanted-700x394

Lista „Most Wanted” a celor mai căutați oameni de către Europol cuprinde 70 de nume, printre care și cetățeni români sau care au legătură cu România.

Printre cei căutați de polițiști în toată Europa se află și Omar Mukhles (36 ani, născut pe 3 octombrie 1980) un cetățean sirian vorbitor de limba arabă care figurează în actele oficiale cu reședința în Timișoara, conform specialarad.ro. Omar este condamnat la 5 ani de închisoare de către Curtea de Apel Oradea pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 33, alin. 2, lit. a, din Legea 535/2004 – adică terorism. Acesta a planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru organizarea și finanțarea operațiunii de răpire în Irak a trei jurnaliști români (Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion), în 2005.

O altă persoană din vestul țării aflată pe lista Europol este Anca-Maria Murg.


Tânăra în vârstă de 27 de ani are de ispășit 20 de ani de închisoare pentru omor şi vătămare corporală gravă. În noaptea de 15 spre 16 septembrie 2007, în apropierea unei discoteci din localitatea Tâmpa, comuna Băcia (județul Hunedoara), femeia a lovit cu pumnii și picioarele, cu bâta de baseball și chiar cu un bolovan un tânăr de 18 ani, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat. Nu a săvârșit însă singură această crimă, scrie sursa citată. Ea a fost găsită vinovată împreună cu Bruzlea Silviu Bogdan și Benegui Sorin Vasile, ambii dați de asemenea în urmărire.

murg-anca-maria-most-wanted-700x379

Pe lângă cei doi menționați, pe lista „Most Wanted” a Europol se mai află doi cetățeni români: Silvestru Ionel alias Gigel Vlădilă și Mișirelicu Mihai, ambii din Tulcea, căutați pentru trafic de persoane și trafic de droguri și substanțe psihotrope.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.