Moment special în familia Timișoara Saracens: Campioana s-a despărțit reverențios de căpitanul...

Moment special în familia Timișoara Saracens: Campioana s-a despărțit reverențios de căpitanul Stelian Burcea. Unde și-ar putea continua cariera

0
DISTRIBUIȚI
Stelian Burcea

Eveniment mai puțin așteptat în tabăra campioanei de rugby înaintea importantei partide din Challenge Cup cu Stade Francais. Timișoara Saracens RCM a organizat separat un moment special pentru a marca despărțirea de Stelian Burcea. Căpitanul bănățenilor e accidentat și ar putea semna după ce se recuperează cu o echipă din București.

”E un moment care vine în viața fiecărei echipe, fiecărui jucător, a venit momentul să-i spunem mulțumim lui Stelian Burcea”, a deschis Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului, conferința care anunța neașteptata despărțire de căpitanul echipei

În vârstă de 33 de ani, Stelian Burcea a avut 115 meciuri jucate și peste 25 de eseuri marcate pentru Timișoara. Club cu care a câștigat toate trofeele puse în joc, titlul, Cupa și Cupa Regelui pe plan intern. Fostul căpitan e primul care va face parte din clubul ”Hall of Fame” – al jucătorilor de legendă ai Timișoara Saracens RCM. El a primit din partea oficialilor și un tricou înrămat cu semnăturile tuturor colegilor alături de care a făcut performanță în Banat.

Stelian Burcea, alături e Dan Dinu și Dușan Filipaș

”E un moment greu după șapte ani de zile petrecuți aici.


E foarte greu. Asta e viața de sportiv. Important e să pleci cu capul sus. Că ai făcut tot ce ți-a stat în putință la echipa la care ai jucat În acești ani. Au fost momente frumoase și momente grele. Le urez baftă colegilor. Pentru mine a fost cea mai bună perioadă din carieră. Sunt mândru că am ridicat toate trofeele, că am făcut parte din această echipă, ca și lider, căpitan. E un moment greu, dar cu siguranță nimeni nu e de neînlocuit. Cu siguranță ne vom reîntâlni ca adversari, trec printr-o perioadă dificilă, cu această accidentare”, a declarat Stelian Burcea.

CSM Olimpia București ar putea fi una dintre destinațiile căpitanului. Clubul din capitală a anunțat un nou proiect care ar include doi jucători ai campioanei, unul dintre ei cu mare experiență. ”În primul rând sunt motive personale, în al doilea rând e momentul să fac o pauză pentru că am ajuns la o vârstă și am nevoie de o pauză… Nu sunt discuții cu nicio echipă în momentul de față, probabil după această conferință vor fi”, a precizat Burcea.

”Sunt în mod cert interesați și de Stelu, cei de la CSM fac un nou proiect. Ne bucurăm că se vrea performanță în România. De unde altundeva să-și ia jucători valoroși dacă nu de la Timișoara. Azi. În afară de Stelu, nu vrem să dăm drumul la nimeni”, a mai spus Filipaș.

”Evident e o pierdere mare pentru noi. A fost reprezentantul clubului o perioadă lungă. Ne-a ajutat mult. A avut cred performanțe care nu se pot compara cu această echipă”, a adăugat Grainger Heikell, tehnicianul ”sarazinilor”.

”Stelu e accidentat, după meciul de acasă cu Harlequins. E în proces de recuperare, circa șase luni. Stelu e sub contract cu noi, dorința noastră a fost să rămână, ne vom ocupa de intervenția chirugicală și ne vom asigura să-și poată continua cariera. Noi i-am înțeles decizia, a fost căpitanul echipei și am fost de acord să ne despărțim și să-și facă recuperarea la București”, a subliniat Dușan Filipaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.