Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită altfel: studenții farmaciști au grijă de inima timișorenilor și...

Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită altfel: studenții farmaciști au grijă de inima timișorenilor și le măsoară gratuit tensiunea arterială. Unde are loc acțiunea

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită într-un mod inedit de către studenții de la Facultatea de Farmacie din Timișoara. Astfel, marți și miercuri, tinerii intenționează să le măsoare gratuit tensiunea arterială timișorenilor.

Acțiunea se numește „Cardio Check – Ai grijă de inima ta” și se desfășoară la Iulius Mall și la Facultatea de Farmacie. În cele două locații, voluntari din cadrul Ligii Studenților Farmaciști din Timișoara vor măsura tensiunea arterială, vor împărţi buletine de analize şi inimioare.

„Ştiai că… riscul unei persoane de a dezvolta boli cardiovasculare poate varia în funcţie de locul de muncă al acesteia? Cercetătorii au descoperit că riscul ca o persoană să aibă probleme cardiovasculare variază în funcţie de industria în care lucrează.


Potrivit unui nou raport, cei care lucrează în servicii au un risc crescut să dezvolte boli de inimă sau să facă un accident vascular cerebral. Ştiai că… dacă o tensiune ridicată rămâne nedetectată, acest lucru creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare? Măsurarea tensiunii arteriale în mod repetat ajută la detectarea primelor semne de creştere a tensiunii arteriale”, transmit pe pagina de Facebook a evenimentului reprezentanții Ligii Studenților Farmaciști din Timișoara.

Tot marți, 14 februarie, când se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților, pe podul pietonal de la Parcul Copiilor îndrăgostiții din Timișoara sunt așteptați să prindă lacăte ale iubirii. De asemenea, la Iulius Mall vor fi oficiate căsătorii de-o zi, iar cuplurile din oraș sunt așteptate să ia cina în primul tramvai-restaurant din România, cu plecare din Piața Libertății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.