Robu, reacţie surpriză la contracandidatul pentru şefia PNL Timiş, Alin Nica. Vezi...

Robu, reacţie surpriză la contracandidatul pentru şefia PNL Timiş, Alin Nica. Vezi ce probleme sunt în organizarea alegerilor

0
DISTRIBUIȚI

Situaţie jenantă în PNL Timiş, unde alegerile de la nivel local nu se pot organiza dintr-un motiv extrem de ciudat. Deşi au de plătit nişte cotizaţii extrem de mici, mulţi din membrii PNL Timiş nu au trecut pe la trezoreria organizaţiilor din care fac parte. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, explică situaţia.

„Ieri am avut o şedinţă de Birou Politic Judeţean în care am stabilit să prelungim până miercuri termenul de achitare a cotizaţiilor pentru a se obţine dreptul de a alege şi de a fi ales şi am mai făcut o informare privind noul statut, am citit cum se constituie consiliul de coordonare judeţean, consiliul director şi biroul politic judeţean în noile accepţiuni pentru că sigur mai ales noi cei ce provenim din PNL nu am fost obişnuiţi cu aceste structuri, la noi fiind altfel. Suntem în linie dreaptă, vom intra în alegeri poate chiar de săptămâna viitoare în alegeri efective pentru că trebuie făcute la nivelul organizaţiilor de votare, pe zone, UAT-uri şi durează destul de mult. Nu a fost încă fixat termenul, dar în 22 aprilie vor fi alegerile la nivel judeţean şi drept urmare este timp până atunci să apară mai multe candidaturi. (…) Noi ne-am dorit să participe cât mai mulţi colegi la alegeri.


Au fost semnale că unii nu au fost pe fază şi nu au ştiut şi atunci am considerat că putem să mai prelungim. Cotizaţia trebuie plătită până la sfârştiul lunii anterioare în care sunt alegerile. Cotizaţia e doi lei la judeţ şi trei lei în municipiul Timişoara. Nu e vorba de valoare, ci de gestul de a veni să plăteşti”, a declarat Nicolae Robu.

Acesta a comentat şi despre intenţia lui Alin Nica (foto) de a candida pentru şefia PNL Timiş, devenindu-i astfel contracandidat în cursa din luna aprilie. Primarul a declarat că „vreau să vă spun pentru că nu s-a anunţat oficial o candidatură la funcţia de preşedinte, dar s-au făcut declaraţii de presă. Eu vreau să vă spun câteva cuvinte. În ceea ce mă priveşte, eu sunt un om cu formaţie sportivă, am făcut foarte mult sport şi m-am comportat şi în viaţă în spirit sportiv. E foarte bine dacă o să fim mai mulţi candidaţi. Eu deocamdată sunt singurul care mi-am anunţat candidatura şi în forurile partidului clar pentru funcţia de preşedinte. Şi-a anunţat intenţia de a candida, dar nu s-a ridicat ieri să spună clar că va candida la funcţia de preşedinte al filialei colegul Alin Nica, primar de Dudeştii Noi. În particular mi-a spus că va candida şi mi-a şi precizat că îl încurajează să candideze faptul că a văzut în timp că eu nu sunt un tip ranchiunos, care nu poate să aibă plecând de la o competiţie reacţii negative la adresa competitorilor. I-am spus că nu e nicio problemă, e dreptul lui ca al oricărui membru al partidului să candideze la orice funcţie în permite statutul”.

Robu a subliniat că îşi doreşte ca filiala PNL Timiş să se pună în funcţiune pentru a face performanţe politico-administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.