ASU Politehnica l-a pierdut definitiv pe Alexandru Birău. În ce campionat ”de...

ASU Politehnica l-a pierdut definitiv pe Alexandru Birău. În ce campionat ”de afară” va juca mijlocașul timișorean

0
DISTRIBUIȚI
Alexandru Birău

Alexandru Birău nu va mai face parte sigur din lotul lui ASU Politehnica în noul sezon. După ce a refuzat să semneze noul contract cu alb-violeții din Liga a II-a mijlocașul în vârstă de 23 de ani va evolua în ligile inferioare din Austria.

Alex Birău a fost nemulțumit de salariul oferit de conducerea echipei susținute de suporteri deși acesta era superior celui din campionatul trecut. Managerul sportiv al lui ASU Poli, Marius Cociu, spunea săptămâna aceasta despre situația ”Mexicanului” ”că nu e neapărat un caz închis”. Sperându-se probabil că Birău va reconsidera oferta.

Între timp lucrurile s-au clarificat, dar nu înspre o nouă înțelegere.


Jucătorul format la Banatul a plecat din țară și s-a înțeles cu gruparea Union Bad Hall, formație care se află undeva doar la nivelul al 7-lea al fotbalului austriac (1. Klasse Ost). De altfel, Alex Birău apare deja în lotul echipei al cărei sponsor principal, o bancă, apare și în denumirea completă.

Alex Birău era unul dintre cei mai vechi componenți ai actualului lot dacă ținem cont de prima sa perioadă la ASU Poli. El a evoluat pe ”Știința” în ediția 2013-14, primul sezon în Liga a IV-a Timiș al formației susținute de Druckeria. Apoi, după un an petrecut în B la Fortuna Poiana Câmpina, a revenit la alb-violeți după promovarea în Liga a III-a. În sezonul trecut Birău a marcat cinci goluri și a avut șapte assist-uri în 28 de apariții pentru ASU Poli în Liga a II-a.

ASU Politehnica, care dispută astăzi ultimul test în cadrul stagiului centralizat de la Săcele – de la ora 10 cu Olimpic Cetate Râșnov, și-a acoperit aparent din timp zona lăsată liberă de Birău. În echipa pregătită de Bogdan Andone au sosit în această perioadă mijlocașii centrali Alin Ignea, Florin Lazea și Raul Krausz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.