Ultima iarnă în Famiglie

Ultima iarnă în Famiglie

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Ultimele zile ale acestei ierni de pomină nu se mai lasă duse, sunt ca soacrele-acrele de nurori încruntate. Meteorologic, nimic șocant pe acest front: zăpada ca zăpada, calamitățile ne-au ocolit, a fost și soare, a fost și ger. Însă România nu va uita curând această “iarnă a dezbinării”, cumplitul anotimp în care adevărul a început să scoată nasul din casă. Iarna lui 2015 va rămâne în istoriile noastre personale, mai ales pentru că am realizat că ultimii 25 de ani au fost o minciună. Democrație și libertate? Poate. Drepturi? Depinde. Capitalism sănătos? Nici vorbă.

Vă rog să frunzăriți vechile topuri cu milionari „aborigeni” și veți descoperi un tipar: mulți dintre ei au legături de rudenie cu mari oameni politici (contemporani sau nu), tot ei au un client prețios: statul. A, și, mai nou, mulți din categoria de mai sus au probleme cu legea.

E ușor să fii capitalist atunci când ai abonament la banii publici. E ușor să stai în capul topului.


E și mai ușor, s-a văzut în ultima vreme, să nu-ți plătești dările la stat și să-l rogi frumos să te ierte. Numai de data asta.

Totul e ușor când ești în acest club select. Are alura unei insule guvernate de Famiglia, o gașcă de omnipotenți, care s-au înconjurat de neveste și nepoți, dispuși pe toate cercurile Infernului, cu gurile căscate sub nesecatele izvoare din care curg banii noștri. Familia e bună în schema asta. În primul rând, își adăpostește averea când bate prea tare la ochi. Pe mătușa Tamara a lui Adrian Năstase v-o mai amintiți? E bună și pentru treburi mai active, vezi cazul Cocoș-Udrea. Iar cea mai nouă poveste este cea a cumnatului lui Victor Ponta, care este suspectat că a băgat mâna nu în sacul cu banii românilor, dar în cel al contribuabililor francezi, nemți sau britanici. Adică la borcanul cu fonduri UE. Fratele lui Traian Băsescu este implicat într-un scandal cu șpagă de la Bercea Mondialu și familia (!) lui. Și nu o pot lăsa afară pe liberala Norica Nicolai care și-a adus nepoata să voteze în Parlament.

Familia este celula de bază a Societății de corupție. Partidul este neimportant – avem de-a face cu oameni care se dau inițiați iluminați, dar nu sunt mai mult decât personaje de cărți proaste.

Or, iarna asta pare să le schimbe sezonul. Clubul este demolat, gașca – spartă. Țara dă semne că poate deveni un loc de trăit, unde oamenii mai pun mâna și fac, nu doar tac și trag mâța de coadă. Vă e frică de procurorii cu spirit războinic? Dacă nu sunteți parte din sectă, nu aveți motive. Singurii care ar trebui să simtă teamă sunt membrii acestei Famiglii, care abia acum ajung să plătească intrarerea în clubul care i-a transformat în ceea ce sunt azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.