Vlad Dragomir, ”copil-minune” cu potențial de SUPERSTAR conform simulatorului Football Manager 2016....

Vlad Dragomir, ”copil-minune” cu potențial de SUPERSTAR conform simulatorului Football Manager 2016. În ce companie selectă a fost plasat timișoreanul de către un site de specialitate

0
DISTRIBUIȚI

11012551_1445689859067901_697707439640360108_n

Acontat în vară de Arsenal de la ACS Poli, juniorului Vlad Dragomir i se prevede un viitor luminos. De calitățile puștiului crescut în Banat s-au convins și specialiștii englezi. Dragomir e inclus de sortitoutsi.net, care a analizat noua ediție a simulatorului Football Manager 2016, într-o listă de peste o sută de ”copii-minune” care au potențialul real de a ajunge fotbaliști de clasă mondială.

Football Manager e un simulator recunoscut la scară mondială, inclusiv de antrenorii din Premier League, ca o unealtă utilă în găsirea unor potențiale ținte de transfer. Noua ediție, ”2016”, va fi lansată oficial peste două zile, dar site-urile de specialitate în ”FM” au luat deja contact cu versiunea nefinisată pentru a afla marile noutăți. Printre cele mai așteptate vești sunt cele legate de ”wonderkids”, adică puștii cărora le este prevăzut un viitor frumos în joc.

Pagina sortitoutsi.net reprezintă o adevărată comunitate pentru fanii jocului PC care simulează viața de antrenor principal și nu numai. Fanii pot găsi aici ultimele update-uri și știri din Football Manager. Ieri, site-ul de specialitate a postat rezultatul unei analize asupra FM 16 în ceea ce privește cei mai talentați tineri jucători. În urma analizei a rezultat o listă de circa 120 de nume. În aceasta se află un singur român: mijlocașul Vlad Dragomir.

Timișoreanul în vârstă de doar 16 ani a marcat recent primul gol pentru echipa sub 21 de ani a lui Arsenal Londra (într-o victorie cu Norwich) iar ascensiunea sa e considerată o chestiune de timp.


Presa din Anglia s-a luat deja de postările lui Dragomir de pe Instagram, dar a remarcat totodată și calitățile bănățeanului. Londonezii au achitat până la urmă 100.000 de euro pentru a obține dezlegarea lui Vlad de la ACS Poli. Astfel a avut de câștigat și clubul timișorean, care a primit bani în perioada de criză din toamnă. El are contract trei ani cu Arsenal. În acest moment valoarea de piață a tânărului jucător e de doar 48.000 de lire sterline și ar putea fi acontat teoretic pentru 138.000 de lire, dar e greu de crezut că Arsene Wenger va lăsa să-i scape din mână un potențial star.

Dragomir

Lângă Lazar Markovic

Vlad Dragomir e singurul român în lista cu peste o sută de talente selectate de sortitoutsi.net. El se află într-un cerc select, chiar sub numele său e Lazar Markovic, sârbul de la Fenerbahce trecut pe la Liverpool, deja o certitudine la 21 de ani, la fel ca Raheem Sterling (20 ani). O poziție mai jos e și ”nestematul” lui Partizan, Andrija Zivkovic, care la 18 ani înscrie goluri importante în vecini. Nu lipsesc spaniolii Denis Suarez sau Kuki. Lista aceasta nu înseamnă că alte nume din țară nu au un viitor la fel de strălucit ca Dragomir. Ianis Hagi e un alt tânăr care a apărut în discuție în ceea ce privește cei mai talentați jucători ai sezonului 2015-16. În ediția trecută a FM într-un top mai amplu apăreau și numele altor doi timișoreni, Cristi Bărbuț și Dorin Rotariu, jucători care au stagnat însă în acest an.

Football Manager 2016 va fi lansat oficial pe 13 noiembrie și e considerat deja, la fel ca precedentele ediții, un mare succes pe piață. Jocul care simulează cel mai bine lumea fotbalistică reală le oferă pasionaților posibilitatea de a-și alege echipa favorită și a o duce în top. În România pot fi selectate echipe doar până în Liga a II-a, dar pot fi deblocate și eșaloanele inferioare prin viitoarele ”patch-uri” ale comunității de FM din țară. Din joc nu lipsesc astfel echipele din vestul țării, precum ACS Poli, Metalul Reșița, FC Caransebeș, ASU Politehnica și Ripensia Timișoara, echipe care au fost create ținându-se cont de cele mai mici detalii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.