Amnistie sau puşcării mai multe?

Amnistie sau puşcării mai multe?

6
DISTRIBUIȚI

dragos bota

În balamucul naţional provocat de trimiterea lui Gigi Becali în puşcărie, a trecut aproape neobservată căderea la vot în Senat a proiectului de lege care prevedea amnistierea celor cu pedepse de până la şase ani. Iniţiativa a doi parlamentari mai are o şansă-n Camera Deputaţilor, dar şi după posibilul eșec deja s-au anunţat voci care trâmbiţează reluarea sub o altă formă a ideii. Deloc surprinzător dacă ne gândim, de exemplu, că în majoritatea cazurilor de corupţie, chiar dacă sunt cu executare, pedepsele sunt până-n şase ani, prea puţine fiind situaţiile când sar de această limită. Ce bucurie ar fi pentru toţi cei cu dosare pe rol să scape basma curată şi să le râdă-n nas fraierilor.


O astfel de măsură, nu ar face altceva decât să arunce România cu 15 ani în urmă şi toate eforturile de integrare europeană să se ducă dracului. În ultimul cazan din sectorul cooperativa munca în zadar.

Şi aşa numărul dosarelor de corupţie care ajung în instanţă sunt o picătură microscopică din oceanul de şpagă şi trafic de influenţă care acoperă România. Oricât ar încerca autorităţile să coafeze situaţia cu două condamnări la nivel înalt – Adrian Năstase şi Gigi Becali – situaţia reală nu se schimbă fundamental. Sunt prea puţini poliţişti şi procurori care să înfrunte cu adevărat reţelele de crimă organizată sau să meargă până-n pânzele albe cu un dosar de corupţie. Lucrurile se mişcă prea încet într-o ţară în care viteza infractorilor a depăşit-o de mult pe a anchetatorilor. Iar dacă situaţia ar fi invers, ar trebui să se dea o lege ca să se construiască puşcării în regim de urgenţă.

6 COMENTARII

  1. Stiu ce faci de fapt.Te bagi in toate,pana pui mana pe o castana,te umpli prin tacere si te retragi.Asa fac toti ziaristii de dupa 1990.Sunt rai,rai,corecti pina pun mana pe lozul vietii.La modul cum te exprimi acum,cinic,nervos,agitat se vede ca esti la capatul rezistentei tale.Sper sa nu te umpli prea curind.Ca sa avem de ce rade…..

  2. Adevarul deranjeaza talharii,coruptii si coruptorii de toate tipurile din aceasta tara care da aparenta ca e tara NIMANUI . Bai jegurilor acestei tari ,vreau sa v-a aduc la cunostinta ca aceasta tara , esta tara poporului ROMAN si intro buna zi acest popor Roman o sa v-a rasplateasca binefacutele voastre ,exact asa cum vi se cuvine !!!

  3. sunt totusi o groaza de tineri care ispasesc pedeapse cu mult prea severe fata de faptele comise. trebuie sa se faca o curatenie pe acolo….asa ca Doamne, fa ca o amnisite sa fie aprobata, avem nevoie sa recuperam tineri care pot face mult mai mult refacandu-si viata si nu stand in puscarie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.