Boc şi privatizarea organelor

Boc şi privatizarea organelor

0
DISTRIBUIȚI

Am râs cu lacrimi când am citit îndemnul primului ministru Emil Boc la bilanţul Internelor „să vă faceţi curăţenie până nu vine DNA”. emil boc st1 pÎmi şi imaginam chestorii şi comisarii, care până la îndemn împărţeau frăţeşte şpaga, influenţa şi lumea interlopă, cum încep să se dea în gât pe la Direcţia Generala de Intoxicări şi Prosteală Internă sau la Departamentul de Greblare Artistică. Şi dacă , din greşeală, ar fi aşa, oricum nu s-ar întâmpla nimic. Pentru că este mult mai uşor să îngropi o problemă decât să o rezolvi, conform sistemului miliţienesc. Cele două servicii „speciale” ale Internelor au rămas printre cele mai nereformate, chiar decât structurile pe care le monitorizează sau cu care colaborează. „Doi ş-un sfert” a rămas mult în urmă, conectat mai degrabă la jocurile de culise ale politicii, decât la adevăratele probleme.


A trecut neobservat faptul că în ultimul raport al DIICOT  se spune că într-un an de zile această structură nu a avut nici un caz în baza informaţiilor furnizate de securiştii internelor. În condiţiile în care, principala misiune a DGIPI este de a furniza informaţii despre infractori. DGA este doar un alt mutant nereuşit al deja clasicei lupte româneşti împotriva corupţiei. Alimentată cu finanţări europene, instituţia este una decorativă, marile cazuri fiind câte un şef de post sau vreun amărăştean care a jicnit organul cu o cotizaţie prea mică. Deşi funcţionează de ani buni, Direcţia Generală Anticorupţie nu a reuşit să instrumenteze nici un dosar răsunător de şpagă de la Interne. Nici nu e de mirare, dacă stai şi te gândeşti că la înfiinţarea acestei noi structuri s-a folosit aceleaşi aluat clocit al 0215, de unde au fost transferaţi majoritatea oamenilor.

Cum e criză şi tot trebuie reforma instituţiilor, în loc de îndemnuri ilare, marele făuritor de ordonanţe de urgenţă Emil Boc ar trebui să anunţe  organele că o să fie ca la privaţi.  Amploaiaţii din cele două structuri vor fi renumeraţi după numărul de informaţii şi cazuri rezolvate. Să vezi atunci autodisponibilizări şi cazuri spectaculoase. Sau măcar reduceri serioase la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.