EXCLUSIV Cum a făcut fiica lui Mann 35 milioane de euro din...

EXCLUSIV Cum a făcut fiica lui Mann 35 milioane de euro din două hârtii, promiţând că vinde ce nu avea

15
DISTRIBUIȚI

Cu doar două hârtii, fiica lui Nicolae Mann a devenit cel mai tânăr multimilionar în euro din România, reuşind să adune  35 milioane bani okde euro printr-o promisiune că va vinde ceva ce nu avea de fapt. PRESSALERT.ro a dezvăluit, ieri, faptul că în procesul de insolvenţă al firmei Euromobille SRL, controversatul om de afaceri Nicolae Mann a ajuns să controleze adunarea creditorilor, având împreună cu apropiaţii săi peste 51% din banii de recuperat. Documentele depuse la dosar ridică mari semne de întrebare, existând probe care dovedesc că, de fapt, nu este vorba decât despre o nouă inginerie, a cărui scop a fost să-i asigure lui Mann controlul asupra procesului de insolvenţă al Euromobille.

Dintre toţi cei înscrişi în tabelul provizoriu, creditorul cel mai mare care apare în acte este nimeni alta decât fiica lui Mann – Sandra Nicole – în vârstă de 20 de ani, care a solicitat recuperarea sumei de 147.987.000 lei, adică echivalentul a 35 milioane de euro şi care reprezintă 39% din sumele de la masa credală. Cererea a fost motivă prin depunerea unui antecontract de cesiune a părţilor sociale semnat îm 21 decembrie 2009 între fiica lui Mann şi SC Euromobille, adică numai cu câteva zile înainte ca firma să ceară insolvenţa. Conform documentului, Mann Sandra se angaja în calitate de „titulară a dreptului de proprietate asupra a 9303 părţi sociale, reprezentând 66,45% din capitalul social al SC Terminal West SRL Sânandrei” să le cesioneze către Euromobille pentru 25 milioane de euro. Deşi nu era stipulat nici un termen până la care acest lucru trebuia să se întâmple, în schimb se prevede că  suma „va fi achitată în termen de 7 zile de la data încheierii prezentului antecontract” şi că Euromobille va putea să se înscrie la Registrul Comerţului doar după achitarea integrală a sumei.


Sumă care în aceiaşi zi, 21 decembrie, creşte cu încă 10 milioane de euro, în baza unui act rectificativ pe motiv că a fost o greşeală de tehnoredactare.

Ambele documente sunt semnate de Sandra Mann Nicole şi Violeta Morariu, administratorul de la Euromobille, împotriva căreia DIICOT a început urmărirea penală în dosarul în care este investigată fraudarea firmei Aton Transilvania  de către gruparea Mann prin intermediul unor false bilete la ordin. Ambele hârtii au dată certă dată de avocatul care o reprezintă pe Morariu la adunarea creditorilor unde s-a înscris şi ea. În mod ciudat numai antecontractul are număr de înregistrare, în timp ce actul rectificativ nu. La dosar a fost depus, de asemenea, un extras de cont emis de Euromobille SRL, fără număr de înregistrare sau dată, prin care i se cere fiicei lui Mann să confirme că are de primit cei peste 147 milioane de lei.  O simplă verificare a istoricului acţionariatului de la SC Terminal West SRL Sânandrei dovedeşte faptul că Sandra Mann nu a avut niciodată părţi sociale la această societate. În 21 decembrie 2009, când vindea „partea” sa cu 35 milioane de euro, asociaţi erau în realitate tatăl ei Nicolae Mann cu 66,45%  şi Alexandra Carola Helmig cu 33,55%. Practic, Sandra Mann a ajuns cel mai tânăr  multimilionar din ţară, promiţând că vinde ceva ce nu avea.

De altfel, Nicolae Mann tot printr-un joc al hârtiilor a cumpărat cele 150 de hectare concesionate de Terminal West de la Primăria Sânandrei condusă de primarul PD-L Dorel Demea, cu doar 67.650 de euro, în condiţiile în care la moentul tranzacţiei preţul de piaţă era de 200.000 euro pentru un hectar.

15 COMENTARII

 1. Laser, frate. Vreau si io. Nenea Mann, am o balta in Mehala. N’o cumpareri? E frumoasa, e mare, are peste, are aburi, dar a secat. O dau ieftin, doar 100 de milioane de coco, dar facem actele pe tata, pe persoana fizica, ca daca o vand de pe firma platim TVA.
  Dar, nu mai bine marci tu banu’, iar balta ramane la tata, ca stii e mostenire de la bunicu’ si ne blastama daca o vindem.
  Ce bulgareala facusei, nea Nicule? Apai si asa somau procurorii Ariel, iar le dai de lucru?
  De fapt, Dragos nu a inteles. Tu ca un bun parinte ai vrut sa-i faci o zestre fetei si nu ai stiut cum sa-i pui 35 de milioane in cont. Tu de donatie nu ai auzit?

 2. la tine in mehala pe str. rarau sta secretarul comkunei ortisoara care a auzit de donatie si a donat casa fratelui sau robanescu mihai ca daca o „pune ” acum la terminarea controlului de la curtea de conturi sa nu au aia ce sai ia !!!!!

 3. Asa de tarziu a descoperit ca exista posibilitatea donatiei? Pai trebuia sa-si faca casa pe numele fratelui de la inceput.
  Iar controlul Curtii de conturi este ca o frectie la picior de lemn sau ca o „stripteza” la un impotent. Face bine la „imigi”.

 4. pacat de oamenii care au crezut in cineva care le-a promis bunastare! Dar DUMNEZEU nu bate cu parul! pacat de angajati care au fost reprezentati de un avocat slugarnic care a votat in totalitate cu domnul …..! oare acesti patroni de carton se mai pot uita in oglinda!

 5. papusarul mann care a tras atzele in afacerea aton cu slugoi aferentzi e la randul lui o marioneta slugarnica.
  Dar tot o canalie ramane fara demnitate si omenie.
  I a spunetzi care persoana politica a facut vizita la carani mai amu vreo catzva ani si apoi au demarat lucrarile la silozuri?
  al cui se zvonea ca este terenul agricol care s e ierbicida cu elicopterele intre arad si timis?
  din tzepar nr. one a ajuns tezpuit dar de catre cine?
  el singur se tzepuie pe el praf in ochii procurorilor, sau ordine din politichie la DIICOT de care il doare in cot
  Atzi auzit de vreun dosar penal studiat de diicot impotriva lui mann?
  nici nu vetzi auzi
  deci marele tzepar e marele perdant dupa fiica lui la euromobille
  DAR FOSTI ANGAJATI MA REFERE LA ANGAJATI NORMALI NU LA RUBEDENII SI SLUGOI SAU LIPITORI EI CE VOR FACE?
  LE DA MANNN BANI DACA SI RECUPEREAZA DE LA EURO?

 6. IN TOATA TEVATURA ASTA UN LUCRU NU E DE INTELES….
  Cum dq se face ca mann a pus mana pe tot parcul auto de la aton si nici la ora actuala nemtzii nu si-au recuperat ce era de drept si de fapt a lor?

 7. oameni buni nu va pierdeti speranta ca o sa va primiti bani cat de curand…..
  justitia se pare ca isi face datoria si totul merge bine….in maxim o luna zic eu ca fiecare angajat isi va primi banutzii munciti…
  si toate astea doar datorita d-nului Liviu Negut care sa ocupat de fiecare dosare ale muncitorilor…….
  niciodata nu e prea tarziu sasi recupereze utilajele …… tinand cont ca ele sunt doar transferate cu acte nu si cu bani……
  patronii nemtzi ofteaza sa obtina cele 75 mil euro furate …deocamdata astai prioritara pentru ca utilajele si asa sunt 100% convins ca au fost puse sa se descomplecteze pentru a nu fi luate….
  dar niciodata nu e tarziu si pentru ele…..toate la timpul lor…
  cum se zice neamtul gandeste de 2 ori inainte sa faca un lucru nu ca si romanu…..romanul nu stie ce vrea dar se baga si el unde nui fierbe oala

  tineti minte de la mine in maxim o luna toti angajati vor primi bani meritati…
  doar ca unele gunoaie nu merita nici macar un banut ci doar multa m….

 8. dragi mei ati fost jos la moara la avocatu dela aton sa va dati datele pt a merge in instanta poate ne ajuta si pe noii ca cu hoti dela euromobille no scatem la capat ce ma distrat cel mai tare cind am fost in moara a venit sa se deie victime toti lingaii lu marinel ando cacando morosanu mai lipsea labo dorel si frati sinai si erau toti fosti lingai a si ionica dupa cifa a ma scuzati am fost sofer pe tir si la aton si la euromobille defapt am fost loat cu japca ca mia spus marinel daca nu semnez iel nu are ce safaca cu mine si ute asa dragi mei colegi am ajuns in sitoatia asta de rahat tot asa a zis si in iarna cind a vrut sa ne trimita la dieci dupa piatra fara acte la camin cica pe raspunderia lui si au fost colegi care sau dus si la vinga a loat amenda vai si amar am fost bataia lor de joc au profitat de disperaria oamenilor amariti si disperati rusine sa le fie la tota suita lu baditu de man niste gunoaie de oameni cred ca ii destul cit am spus dar mai vorbim dragi meii

 9. Aline draga, nu degeaba ai ramas sofer.Pe bune, n-ai dat deloc pe la scoala.Ai terminat macar cele patru clase?Fiul meu e in clasa a patra dar iti da clasa.Vorbeste cu vreo invatatoare sa-ti dea niscaiva ore de citire si sa te mai invete ortografia limbii romane.Altfel te vei pensiona de pe postul de sofer.Bafta!!!

 10. pt game NU CONTEAZA SCOALA CI CE AI PE DINAUNTRUL TAU DAT VOI CRIMINALI DE ANGAJATI SUNTETI PUTREZI PE INTERIOR .MIROSITI SI RASUFLATI NUMAI RAHAT. RUSINE. SI FIUL TAU PROBABIL O SA-L INVETI SA DEA LIMBI TOT CA TINE DUPA CE TERMINA FACULTATEA LA POPA SAPCA

 11. multumesc aparator intradevar nu ma pricep cu tasta dar ii bine ca a_i deranjeaza pe lingaiiiiiiiii cel putin am mindrie si nu imi este rusine dimineata cind ma trezesc si ma uit in oglinda caci am muncit cinstit lingaule game sa-i dea dumnezeu sanatate la copilu tau pacat ca tata lui ii un lingau ura tea orbit dar nu conteaza Sa fii sanatos!

 12. Ce pot sa va spun oameni buni .Voi va injurati pe internet sau si in direct si Mann va fript pe totii. E adevarat ca ati muscato dar DE CE ? cind ati semnat cu pucisti ati injurat locu de unde ati plecat ,ba chear mai mult va-ti dedat la fapte reprobabile fata de cei care au ramas la ATON intimidand ,furand ,chear linsind in unele cazuri.Oare bunul simt al vostru nu va dictat ca „NU ESTE BINE SA TRANTESTI USA LA PLECARE CA SE POATE BLOCA CIND INCERCI SA TE INTORCI” E… ACUMA ASTA ESTE SA BLOCAT PENTRU UNII CHEAR DACA ACUM EII SE CONSIDERA VICTIME ALE JOCURILOR DE CULISE ,EU CARE NU AM FOST IMPLICAT NICI ATUNCI IN 2009 SI NICI ACUM VO POT SPUNE CA SUNTETII VICTIMELE PROIILOR VOASTRE ACTIUNI SI FAPTE IAR BOOSI VOSTRI AU LUAT BANI iar VOI,PRAFU DE PE TOBA .BOOSII VOSTRII VOR RASPUNDE JURIDIC MAI DEVREME SAU MAI TARZIU ,VOI IN SITUATIA NOU CREATA ATI RAMAS FARA SERVICI SI CU CONSTIINTA INCARCATA .ASTA ESTE DE ACUM GIANDITI DE DOUA ORI PASUL URMATOR PE CARE VRETI SA-L FACETII .IMI CER SCUZE PENTRU CINISM SAU SARCASM STIU CA VA DOARE DAR CUMVA TOTI VOM PLATI GRESELILE PE CARE LEAM FACUT MAI MULT SAU MAI PUTIN VOIT

 13. vezi ca roata morii se invarte! vezi pe cine pupi in k… daca bosii nostrii vor raspunde doar juridic si nu penal ar fi bine in acest caz ar trebuii sa-ti cauti deja un alt loc de munca. Constiinta incarcata este probabil a ta. nu stiu cum poate cineva sa injure locul din care a castigat o paine mai buna sau mai rea decat unul de teapa ta. Ce fapte reprobabile au comis simplii angajati? Oamenii de valoare se vor angaja in alta parte sau sunt deja angajati nu se vor strange o gramada de nulitati care pt a-si pastra posturile au semnat un raport de confindentialitate dat de bosii lor ce secrete de serviciu stiu un sudor sau un lacatus. pt personalul de conducere inteleg. Probabil va place sa fiti condusi de oameni de tipul lui traista. Marius Badau a lasat si el o impresie slaba desi nu il cunosc capacitatea morii se da la cantitatea de grau macinata in 24 h astfel M4 a fost proiectata la o capacitate de 140t/24h si real 180t/24h si in unele perioade scurte adevarat 250t/24h (intreaba personalul care a mai lucrat pe moara) M5 a fost coceputa pt 600t/24h.Nu pot sa neg ca sunt si valori ca dl Suciu ,raul sau baietii de la electrica . te rog mai invata sa scrii.

 14. DRACEEE…Doamne iarta-ma Ceausescu a fost un mic copil pa langa astia…si a fost impuscat…astia ce merita?…Toata viata mea am fost un bunsimt…si am castigat doar cat ma dus capul..binisor…dar am muncit frate…si cum se fac banii…halal bun simt ce sunt…puschea pe mine…la gunoi vere ca nu este vremea ta…ti s-a spus de atatea ori schimba-te bunsimt ce esti …ca sa vezi ce bune castigi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.