DNA cercetează terenurile virtuale de 2,2 milioane euro, cumpărate de directorul Maliţa...

DNA cercetează terenurile virtuale de 2,2 milioane euro, cumpărate de directorul Maliţa de la clanul Cârpaci

3
DISTRIBUIȚI

Menţinerea în arest a lui Ionelaş Cârpaci de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lider al mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara malita si basescu pimplicat în furtul mai multor terenuri ale primăriei cu ajutorul unor falsuri, dă mari dureri de cap celor care, de-a lungul anilor au făcut afaceri cu clanul său. Unul din marile şmenuri ale clanului Cârpaci a fost contractul de peste 2,2 milioane de euro semnat cu Ioan Maliţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Maliţa, s-a zbătut să încheie tranzacţia în condiţiile în care există riscul ca statul român să rămână şi fără teren şi cu banii daţi, deoarece cele 2,8 hectare sunt subiectul mai multor procese nefinalizate. Pe DN6, chiar la intrarea în Timişoara dinspre Lugoj, DRDP are unul dintre sedii, aici funcţionând sediul secţiei de autorizări verificări transport rutier şi o pepinieră. Terenul a fost revendicat şi câştigat în instanţă. Noul proprietar, Mirela Stanca, membră a familiei lui Ionelaş Cârpaci, a semnat, în 2005, o convenţie de vânzare-cumpărare cu două persoane, în cartea funciară fiind notată o interdicţie de înstrăinare. Ulterior, între cele două părţi au apărut neînţelegeri care au dus la o serie de procese nefinalizate nici până astăzi. Cu toate acestea, directorul Ioan Maliţa a făcut tot ce a putut pentru a cumpăra terenul respectiv.


În februarie 2007 a trimis o adresă CNADNR prin care solicita aprobarea de a cumpăra terenurile, motivând faptul că în clădirile de acolo funcţionează muzeul tehnicii rutiere, dar şi pepiniera Direcţiei. O lună mai târziu, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare prin care, fără licitaţie, CNADNR se angajează să plătească în 12 rate lunare suma de 2.215.521 euro pentru terenurile şi construcţiile existente la intrarea în Timişoara. Tranzacţia este motivată de existenţa unui contract de …închiriere şi promisiune de vânzare-cumpărare între cele două părţi din 2004, contract care însă nu are nici un număr de înregistrare şi nici nu a fost notat în cartea funciară. În februarie 2008, directorul Ioan Maliţa semnează cu Stanca şi contractul de vânzare-cumpărare, precizându-se „ Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale intră în stăpânirea de drept şi de fapt a construcţiilor, începând de la data semnării contractului, iar asupra terenurilor aferente intră în stăpânire de fapt la data când vor fi soluţionate litigiile existente”. Adică statul a dat milioane de euro pentru terenuri virtuale. Cei de la Cadastru au refuzat, la vremea respectivă, să întabuleze contractul dintre Direcţia de Drumuri şi clanul ţigănesc deoarece exista  interdicţia de înstrăinare în CF. Maliţa a refuzat să comenteze semnarea contractului şi a rămas în continuare pe funcţie chiar şi după instalarea guvernului PD-L.

 Surse bine informate care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru PRESSALERT.ro că tranzacţia a intrat în atenţia DNA, care a început să facă o serie de verificări pe această temă. Au fost solicitate de către investigatorii anticorupţie o serie de documente legate de această tranzacţie extrem de dubioasă.

3 COMENTARII

 1. Pai, era normal sa ramana in functie si dupa 2004. Pai, doar trebuia sa dea parandaratu’ cui trebuia. In speta, mafiotului sef, „dictachiorului” mult iubit.
  Exercitiu de imaginatie:
  Procuroru’ Ariel: Ma ai dat spaga? Spune ma acum ca te sparg?
  Malita: Nttt. N-am dat, dom sef.
  Procuroru’ Ariel: BUF. BUF. (Se aud zgomote de pumni si palme).
  Malita: Nu mai da, dom sef.
  Procuroru’ Ariel: BUF. BUF. (Se aud zgomote de pumni si palme).
  Malita: Nu mai da, dom sef. Ca spui tot. Am data la ala, la celalat, la astalalat si la unu chel pe mijloc, chior si cu paru’ peste chelie.
  Procuroru’ Ariel: Taci, ma. F..-ti gura ta sa ti-o f…t. Sa nu ma spui nimic.

  Si uite asa, Malita o sa fie lasat in pace, daca-i tace melita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.