Ce a mai supraevaluat guvernul Boc?; câţi bani au dat românii pe...

Ce a mai supraevaluat guvernul Boc?; câţi bani au dat românii pe electronice?; cu cât a scăzut contrabanda cu ţigări?

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Veniturile fiscale prognozate în rectificarea propusă de Guvern sunt supraevaluate cu până la 0,4 – 0,5% din PIB, deşi situaţia tigari netrimbrate 1economică se va înrăutăţi faţă de prima parte a anului, când prognozele au fost de asemenea prea optimiste, iar ţinta de deficit este în pericol, apreciază Consiliul Fiscal, citat de Adevărul.

În prima jumătate de an, românii au cheltuit aproape jumătate de miliard de euro pe bunuri de folosinţă îndelungată, de la electronice mari şi mici la telefoane mobile, smartphone-uri şi echipamente de birou, cu 20,3% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK România.

Contrabanda cu ţigări s-a redus cu 14 puncte procentuale, pe fondul schimbărilor legislative, ceea ce înseamnă că şi pierderile la bugetul statului vor fi mai mici cu aproape 170 milioane de euro în 2010, scrie Gândul.

Piaţa corupţiei reprezintă 50% din PIB-ul Rusiei notează un raport realizat de către Asociaţia avocaţilor pentru drepturile omului din această ţară, informează News Time.

Nordul Afganistanului, unul dintre cele mai săraci state ale lumii, ar conţine circa 1,8 miliarde barili de ţiţei (dublu decât estima Pentagonul în 2006), potrivit Ministerului Minelor de la Kabul, anunţă Gândul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.