Un an de PRESSALERT.ro

Un an de PRESSALERT.ro

11
DISTRIBUIȚI

good_final icon.A trecut un an de când PRESSALERT.ro a prins viaţă. De când am început să spunem lucrurilor pe nume. Cu riscul de a fi singuri împotriva tuturor. Am fost primii care am dezvăluit cum preşedintele Consiliului Judeţean Timiş  şi al PD-L face afaceri cu firma familiei sau cum secretarul Primăriei Timişoara îi dă bani publici fiicei sale. Primii care am prezentat metodele de trucare a achiziţiilor publice în administraţia primarului Gheorghe Ciuhandu. Primii care am ridicat vălul reţelelor de afaceri în familie de la Drumuri Naţionale sau de la Centrul regional de plăţi pentru dezvoltare rurală. Primii care scris despre cum fac politicienii afaceri cu statul sau cum se risipesc banii publici în vremuri de criză. Primii care am scris despre legăturile dubioase din Justiţie sau de la Mediu.


Am fost singurii care am avut curajul să vorbim despre legăturile strânse din spatele cortinei dintre stânga şi dreapta politică. Dezvăluirile noastre au deranjat. Ca şi comentariile vitriolant de exacte. Aşa că unii au preferat să refuze dialogul, alţii să ne ponegrească. Am mers înainte cu dezvăluirile, comentariile şi ştirile noastre. Şi cei mai duri cenzori ai noştri – cititorii – ne-au dat dreptate. Dovadă traficul care creşte de la lună la lună.  Şi le mulţumim. Nu au lipsit nici erorile inevitabile, puţine la număr, pe care ni le-am asumat. Am plecat de unul singur pe acest drum, dar echipa s-a întărit cu Adrian Pîclişan, care surprinde în felul său special lumea în fotografie şi text în „Un J pe(g) săptămână” şi cu Petre Nicoară cu al său interesant ” PressIT”.

A fost un an în care viaţa ne-a încercat în forma sa cea mai dură şi cinică. Dar refuzăm să capitulăm în faţa nepăsării şi uitării. Într-o presă cu credibilitatea zdrenţuită, ne încăpăţânăm să credem că meseria aceasta mai poate fi făcută cu profesionalism. Cum cea mai bună investiţie este în viitor, PRESSALERT.ro va institui din acest an „Bursa Mile Cărpenişan”, destinată studenţilor şi masteranzilor de la Jurnalistică.  Această bursă este menită să păstreze vie memoria jurnalistului Mile Cărpenişan, care şi-a început activitatea ca reporter în presa scrisă, devenind apoi unul dintre cei cunoscuţi oameni de televiziune. Ne dorim să-i sprijinim pe cei care ştiu doar în teorie ce înseamnă această meserie, dar vor mai mult. Toate detaliile le vom prezenta, mâine, când va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Un J pe(g) criză”, a colegului nostru Adrian Pîclişan. Începem anul doi fiind siguri de un singur lucru – provocarea continuă.

11 COMENTARII

  1. Felicitari! Fericeste-i pe „baietii destepti” multi ani de-acum inainte… Laudabila initiativa voastra cu bursa Mile Carpenisan. Asa ca se poate si ceva de calitate pe feuda astora. La multi cititori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.