Jumătate de om călare pe jumătate de iepure şchiop

Jumătate de om călare pe jumătate de iepure şchiop

4
DISTRIBUIȚI

Jumătate de om călare pe jumătate de iepure şchiop – aşa s-ar sintetiza declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu legate traian basescu04 pde aderarea României la spaţiul Schengen. De fapt, de recunoaştere a întârzierii acestui moment. „Eu îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schengen, pentru că sunt şeful statului şi cineva trebuie să-şi asume această responsabilitate”, a spus curajos Băsescu. Curajos, însă, până la sfârşitul frazei. Pentru că a început să împartă rapid vina cu restul lumii – parlamentari, justiţie şi cine s-a mai nimerit. De parcă-n toţi aceşti ani, Traian Băsescu nu ar fi avut la îndemână toate instrumentele pentru a asigura toate condiţiile ca România  să adere fără dureri de cap la Schengen – de la numirea miniştrilor până la a procurorului general. Una din marile probleme pentru care ni s-a spus pas este cea a corupţiei de la frontieră. Devenit un fenomen instituţionalizat, după cum au început, acum, să recunoască până şi procurorii prin sălile de judecată.


Nimic nu s-a întâmplat în toţi aceşti ani pentru a se face cât de cât ordine. În timp ce la televizor se răcnea despre lupta împotriva corupţiei, prin vămi, angajaţii statului cu spate politic făceau parte-n parte banii negrii cu contrabandiştii, care mai apoi plecau pe filiere spre centru „ca să fie bine”. Toată lumea ştie despre acestea, dar sistemul românesc de apărare a legii a reuşit de prea puţine ori să reacţioneze, iar cei picaţi au fost, întotdeauna, cei mai mici din piramidă. Pagube colaterale, adică. Că este mai mult decât responsabil pentru eşecul Schengen ( ca să nu mai discutăm de schimbarea în plin proces de evaluare a lui Vasile Blaga cu „băiatul bun” absolvent de bacalaureat la 24 de ani, Traian Igaş) ne-a mai dovedit-o, încă o dată Traian Băsescu, care are în fişa postului politica externă a României.  Să ieşi în public şi să îndemni să nu se dea cu pietre în Germania, după ce valetul tău tău Teodor Baconschi  a ieşit public să şantajeze unul din greii UE ca ultima ţaţă de mahal, este dovada supremă a cinismului a jumătăţii de om călare pe jumătate de iepure şchiop care se crede Făt Frumos călare pe calul său înaripat.

4 COMENTARII

  1. Dictachioru’ a zis ca nu avem nevoie de bani de la chinezi. Sunt dispus sa fac pariu pe o liniutza cu aburi de balta ca pana in vara ne vom imprumuta de la galbejiti cu vreo trei-patru melearde de ioroi. Si asta doar pentru a avea o centura de siguranta.
    In alta ordine de idei, personajele enumerate (Igas, Baconsky s.a) fie sunt slugile lu’ Chioru’ fie sunt slugile slugilor. D’aia n’are ursu’ coada si d’aia nu intram noi in „shengen”.
    Din intamplare un pretenar este implicat in dotarea statului roman cu aparatura si servicii pentru securizarea frontierelor. Si intr-o discutie pe partie in Austria la schi (in alt loc decat carcotasu’) mi-o zis ca din punct de vedere tehnic nu sunt probleme, ca puteam intra in „shengen” de vreo patru luni, dar problemele tin de politic si de faptu’ ca partenerii vestici nu au incredere ca informatiile pe care le pun in comun nu ajung in mainile interlopilor romani si de acolo in posesia retelelor internationale de crminalitate organizata. Cazul Soric si alte personaje monitorizate de serviciile statelor din UE se pare ca apus capac in cancelariile Occidentale si Romania a devenit un „partener nefrecventabil”.

  2. Faptu’ ca fiul tovului Baconsky s’a dat la Coana Joitzyca, pardon Nutzyca, acu’ ii aduce deservicii. Pai, cum a avut curaju’ acest nashparlit sa spuna ca d’abia rezista la farmecele conitzei? Era normal ca dictachioru’ sa se inerveze ca sluga Baconsky are tupeu sa se dea la mozomaina lui, astfel ca la primul moment de cotitura a platit datoria catre fiul poetului lingau si l’a amenintzat ca-i ia cardu’ si atunci adio bai in jacuzzi.

  3. sa mori tu ca ai discutat asta pe partie in austria ?
    sau tz-o suflat pretenu tau ostafriciuc la o tocanitza de iepure salabtic si ceaua vin negru dupa vanatoarea de duminica ?
    aburiciule, ti pup si la mai mare.

  4. Mai limba, esti simpatic da’ vezi ai grija la nas sa nu ti’l taie Paraipan (Dumnezeu sa-i ierte).
    Glumeam, desigur.
    La cat l-am frecat pe Brendu’ si pe pitzyponcu’ Gastric in comentariile mele, chiar crezi ca am curaj sa mananc ceva de la ei? Io nici de la San Marzano nu mananc pizza din motivu’ asta si ca sa nu-i bag bani la Pitzyponcu’ Gastric in buzunar. In plus, afla ca sunt prea sarac sa merg la schi in Romania. Prefer Austria, asta pentru ca am cheltuit cam juma din cat as fi cheltuit in „carpatian garden” si m-am simtit de o suta de ori mai bine. Plus, basca ca de la Szeged am mers pe autostrada si n=am avut nevoie de elicopter ca si Dictachioru’.
    Plus ca Brendu’ in privinta aderarii la spatiu „shengen” este „autoforder” ca bancomatu’ fara bani. El este ocupat sa faca bani pentru partid si pentru bunastarea fameliei, sau invers. Ca nu mai stiu. Poate stii tu ordinea prioritatilor, famelia sau partidu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.