20 milioane de dolari pentru grupările de ţepari pe internet care acţionau...

20 milioane de dolari pentru grupările de ţepari pe internet care acţionau şi din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

20 milioane de dolari este prejudiciul pe care mai multe grupări de români l-au provocat utilizatorilor site-urilor de licitaţii online, ţeparii având cartierele generale în Timişoara,  Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti. În această dimineaţă, trupele speciale de intervenţie ale Jandarmeriei şi poliţiştii de la „Crimă Organizată” au descins la 117 adrese, având mandate de aducere pentru 90 de suspecţi. În Timişoara au fost şase descinderi, dar la două dintre locaţii nu era nimeni în locuinţele vizate.

Grupările au acţionat din 2009 şi până-n prezent şi au postat pe site-urile de vânzări online anunţuri prin care pretindeau că sunt cetăţeni străini au de vânzare autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare sau produse electronice, dar în realitate acestea nu existau.


Banii erau încasaţi din SUA, pentru a nu trezi suspiciunile cumpărătorilor, după care erau expediaţi în România prin intermediul serviciilor de transfer rapid.  În dosarul instrumentat de autorităţile române împreună cu Secret Service şi FBI, suspecţii au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave. Ancheta

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg cum au putut lua autorizatii de perchezitie pe niste adrese unde NU STA NIMENI. BRAVOS.
    Bravo pt ca trag pe dreapta niste nemernici , dar mai multa atentie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.