Apartamentul izolat termic fără autorizaţie, care aparţie mamei prefectului, vârful iceberg-ului ilegalităţilor

Apartamentul izolat termic fără autorizaţie, care aparţie mamei prefectului, vârful iceberg-ului ilegalităţilor

5
DISTRIBUIȚI

După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că apartamentul în care locuieşte mama prefectului de Timiş a fost izolat termic ilegal, poliţiştii locali de la Disciplina în construcţii au constatat că în zonă sunt mult mai multe lucrări de acest fel executate fără autorizaţie. „În urma verificărilor de pe teren, poliţiştii locali au constatat că pe strada Amforei nr.10 şi 12, str. Timiş nr.5, str. Labirint nr.8 şi 14 s-au efectuat lucărări de anveloare a blocurilor în mod aleatoriu, deşi sunt construcţii cu patru etaje şi acest lucru nu este legal.


În urma discuţiilor purtate cu admistratorii asociaţiilor de proprietari a reieşit că nu au fost consultaţi, că nu au fost întocmite procese verbale ale adunărilor generale ale asociaţiilor de proprietari în care să se decidă astfel de lucrări. Aceste lucrări au fost efectuate individual. Constructorul a fost identificat şi va trebui să se prezinte cu actele justificative, dacă ele există. Din verificările de până acum nu există autorizaţii de construcţii pentru aceste lucrări aflate în curs, dar aşteptăm şi răspunsul oficial de la instituţia arhitectului şef „, a declarat Doru Spătaru, directorul Poliţiei Locale Timişoara. Firma care a executat lucrările inclusiv la apartamentul mamei prefectului Mircea Băcală este SC Fast Construct 4 You SRL, iar Cristian Varga de la departamentul de relaţii cu publicul al firmei a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” autorizaţiile sunt în curs de a fi eliberate pentru aceste lucrări. Cum se poate izola pe bucăţi un bloc cu patru etaje? Vă răspund cu o întrebare – cum se poate peste tot în Timişoara”. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi de lucrările fără autorizaţie, constructori sau proprietarii apartamentelor, riscă amenzi între 1.000 şi 100.000 lei.

5 COMENTARII

  1. Mai Dragos , dupa cum stii , in fiecare bloc exista un nebun care se opune oricaror lucrari care sa schimbe in bine aspectul blocului sau sa creeze un confort termic mai bun. Se ajunge ca de multe ori acesti tipi sa fie platiti de asociatiile de locatari pentru a-si da acordul….lucru obligatoriu pentru obtinerea autorizatiei,.
    Chiar ti se pare asa un lucru oprobiant faptul ca cineva a construit ceva.
    Poate vei scrie despre multe alte ilegalitati in constructii care se intampla in acest oras chiar cu concursul autoritatiilor.

  2. Are dreptate Vas, chiar sa fie un subiect ” tare” acest articol? Si uite asa cum ne dam singuri cu stangul in dreptul si batem pasul pe loc in aceasta tara.

  3. PACALICIU ASTA DE PREFECT AR FACE BINE SA SE DEA SINGUR IN JUDECATA,CA PE CIHANDU IL DA IN JUDECATA SAPTAMINAL.
    CUM POATE SA TIPE IN GURA MARE CA ALTII NU RESPECTA LEGEA….
    DE FAPT ESTE COMPORTAMENT TIPIC DE VUVUZELA PORTOCALIE

  4. Ar trebui sa nu se mai critice intre ei si sa puna mana sa faca ceva si pentru noi….si este valabil pentru toti politicienii.
    Totusi raman la parerea ca , chestia cu apartamentul nu este un subiect de presa ;i ar putea da impresia de lipsa de echidistanta politica din partea autorului…desi nu este asa.
    Chestia cu vuvuzela prietene VUVU ar fi mai bine sa o tii pentru tine si sa nu ne mai perturbi ochii cu limbajul tau.

  5. termoizolarea apartamentelor e totusi o chestiune car ene intereseaza pe noi ..colocuitorii municipiului…si toata ‘gargara cu construitul ilegal e praf in ochi la nivel de legislatura si bete in roate la nivel de cetatean.am observat in alte judete (nu dau nume) oricare cetatean onest a putut sa isi termoizoleze apartamentul dupa necesitatile financiare individuale..ceeace mi se pare corect.singura conditie obligatorie ar fi norma de termoizolare care ar trebui respectata gen grosime polistiern,si executarea finala implicit culoarea care ar trebui consultata cu asociatia de locatari.restul sunt dupa cum mai sus mentionam…bete in roate..si noi inghetam de frig sau platim facturi mai mari la caldura pana s-or hotari marii nostrii mandatari sa faca ceva pentru cei care i-au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.