Primele contre între primarul Robu și opoziția pedelisto – țărănistă

Primele contre între primarul Robu și opoziția pedelisto – țărănistă

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, noul primar al Timişoarei nu a pierdut ocazia de a-şi face cunoscută activitatea desfăşurată în nici două zile de când a luat locul ţărănistului Gheorghe Ciuhandu. A oferit un raport complet chiar astăzi, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local Timişoara. În sală, stresul exercitat de venirea unui nou şef a fost de-a dreptul palpabil.  Funcţionarele din cadrul secretariatului au notat cu sârg componenţa noilor comisii, excesiv de atente şi stresate ca „nu cumva să notăm prost”. Le-a încurajat Ioan Cojocari, secretarul Primăriei, care le-a bătut prieteneşte pe spate.

„Ieri am avut o întâlnire cu şefii serviciilor din primărie, pentru a le arăta disponibiltatea mea de a colabora, dar şi pentru a le face cunoscute exigenţele mele, de la care nu voi face rabat”, a anunţat sobru primarul. Deşi în topul priorităţilor noului edil şef stă Acvariul din centrul oraşul, respectiv dispariţia acestuia, Robu nu a scăpat din vedere nici celelalte zone ale oraşului. Controalele au debutat ieri, tocmai cu zona Soarelui,  acolo unde îşi are reşedinţa noul primar.  „Bănci  rupte, trotuare deteriorate, gropi în asflat, acestea nu îşi au locul într-un oraş precum Timişoara”, a decretat Robu.


Acesta s-a plâns şi de numărul mare de comercianţi care vând fără a avea autorizaţie de funcţionare şi a promis că şi pentru aceştia sancţiunile vor fi la ordinea zilei.

 Singurul care nu s-a lăsat intimdat de noul primar a fost consilierul PD-L Ovidiu Chiuandu, care ţinut să avertizeze că legislaţia privind obţinerea autorizaţiilor de funcţionare este una care le dă bătăi de cap multor comercianţi, si că „este bine să aplicăm legea, dar să nu facem excese  precum în anii precedenţi”.  Tot Ciuhandu a solicitat şi câte un cabinet pentru fiecare grup de consilieri,” ca să nu mai primim oamenii pe hol, ca în anii trecuţi”. După ce Robu a spus că propunerile i se par pertiente şi că vor fi discutate, Ciuhandu a prins curaj.  „Vom fi indulgenţi doar în primele două săptămâni, după care vom sancţiona aspru actuala conducerea a primăriei, dacă nu îşi respectă promisiunile”, a dat asigurări pedelistul în faţa camerelor de luat vederi. Şi nu a fost singurul care a avut nemulţumiri. Fostul viceprimar Adrian Orza, actualmente consilier local al Uniunii pentru Timiş, a sesizat şi el presa cum că noua administraţie nu cunoaşte legea şi că de la consiliul local nu se poate face nimic pentru a facilita obţinerea autorizaţiilor de construcţie pentru comercianţii care, deşi plătesc impozite pentru spaţiile comerciale, nu pot obţine autorizaţii de funcţionare, pentru că legea cere dobândirea unei autorizaţii de construcţie, chiar şi pentru spaţiile care sunt deja construite. Următoarea şedinţă a consiliului va avea loc în data de 20 iulie, a anunţat primarul Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. ce e greu de inteles d-le Robu???Pana nu cureti primaria de scursuri precum Cojocari ,Culita,Spataru,Cojan,Marza,Barbu si toata ceata cea vestita a tiganului de Ciuhandu nu vei avea liniste si pace nici cu acestia nici cu cetatenii .Multa lume si-a pus sperante ca o sa ne scutesti de prezenta celor de mai sus si nu numai de acum inainte ! Spor la treaba dar mai cu viata nu numai din vorbe !

  2. Nikos, vanezi vreunul din posturile lor?? noroc ca dl Robu are cine sa-l sfatuiasca si daca nu stiai , Mrza e pupila lui Robu! esti ramas in urma frate cu informatiile . Vezi ca si pe tine te pune la treaba deci nu mai latra pe margine si treci la munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.