DictatoRobu și prim-secretarul

DictatoRobu și prim-secretarul

12
DISTRIBUIȚI

Timișul este condus la această oră de doi inși care dincolo de sigla USL mai au ceva care-i unește – aroganța. E drept, în forme diferite. bojin si robu 1 pNarcisismul care-l bântuie pe primarul Timișoarei îi întunecă din ce în ce mai des minţile, ajungând să vadă conspiraţii şi provocări ori de câte ori nu i se cântă-n strună. Aşa s-a întâmplat şi la ultima izbucnire la adresa PRESSALERT.ro provocată de o banală întrebare, absolut  firească pentru un jurnalist care-şi respectă meseria . Nu l-am întrebat nici ce lungime are fusta asistentei sale personale sau dacă i-a cumpărat ursuleţ de pluş de ziua ei, ci doar ce înseamnă în cifre o  investiţie anunţată. Aroganţa de a încălca în fiecare zi legea, refuzând să aibă un purtător de cuvânt, doar pentru a fi în permanenţă, el, primarul, preşedintele PNL Timiş, copreşedintele USL Timiş, prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, în centrul atenţiei, arată cât de mult  a fost „ciupit” de virusul puterii. Nici superioritatea infantilă pe care încearcă să o afişeze atunci când se simte în offsaid nu face altceva decât să mai crape puţin spoiala de democrat cu care-i vopsită structura sa dictatorială, antrenată cum se cuvine în mediul academic.

Îndeplinindu-şi visul de a ajunge în fruntea judeţului, Titu Bojin şi-a căpătat rapid reflexele prim-secretarilor PCR, pe care i-a  cunoscut în tinereţile sale şi i-a admirat în tăcere.


Căci altfel nu le-ar fi copiat cu atâta precizie metodele de acţiune, la mai bine de 20 de ani după ce această specie a fost aruncată la groapa istoriei. Nu mai contează nimic decât voinţa sa – oameni impuşi în funcţie doar pentru că au fost slugi credincioase lui şi partidului, care ştiu şi vor să-şi plătească dreptul. Dreptul pe care li-l dă prim-secretarul de a-i fi vasali credincioşi. Un personaj simpatic ca om, noul şef al ITM Timiş, Pavel Kasai, a fost impus cu pumnul, forţându-se un al doilea concurs, unde a participat tot singur, pentru a câştiga cadoul promis de Bojin. Cel mai simplu test pentru noul director de la ITM ar fi să i se dicteze un text, după ce este rugat să deschidă calculatorul, şi să-l salveze într-un anumit folder. După care să se corecteze textul în public. Suprema aroganţă făcută electoratului care l-a votat pe Bojin, nu pentru mirobolantele sale calităţi de lider carismatic, ci pentru că era văzut ca alternativă la puterea pedelistă , a fost aceea de a sprijini şi proteja oamenii puterii portocalii. A-l promova pe pedelistul Dorin Cândea ca şef de cabinet al senatorului PSD care se făleşte că l-a învins pe liderul PD-L Vasile Blaga este ca şi cum te-ai duce şi i-a da câte-o flegmă-n ochi fiecărui alegător care s-a dus şi a pus ştampila pe USL în speranţa că va scăpa de portocalii. Aroganţa, alimentată de aplaudaci şi pupincurişti, îl face să creadă că poate şi trebuie să controleze totul. Ca şi în cazul lui Robu, există măcar o singură diferenţă faţă de vremurile în care cred că ei conduc – nu mai pot pune mâna pe telefon şi să sune la Miliţie sau la Securitate să ordone „umflaţi-l”.

 

12 COMENTARII

  1. Ce pretentii aveti de la Bojin? De la un fost lucrator pe buldozer la IEELIF? Asta se intampla cand fosti tractoristi,cu scoli facute ….pe pile si spaga la batranete,lingai de dosuri pe la diferiti sefi de partide,ajung sa ne conduca,votati de toti pensionarii nostalgici ai comunismului!

  2. Absolut corecta analiza: doi aroganti, inconjurati de infractori si pupincuristi! In ciuda alegerilor, unul dintre ei nu isi va termina mandatul in fruntea institutiei. Va invit pe dvs si pe cititorii dvs sa fiti atenti in jurul datei de 20 februarie. Succes.

  3. Politicienii sunt toti la fel, indiferent de partid – din pacate…
    Dupa cum se vede, aroganta si obrazul gros fac casa buna atat cu desteptaciuena, cat si cu prostia…
    Arpopo – Pavel Kasai nu este cel care inainte de Revolutie era muncitor la UMT, la sectia Scularie, parca, si sef intransigent al organizatiei UTC pe uzina?…
    Daca da, atunci zau ca nu ma mira ca nu poate lua nota de trecere la un concurs decat daca nu are contracandidat si eventual i se spun subiectele inainte (sau i se dau foi gata scrise cu raspunsurile)…
    Pavel Kassai a fost director si la AJOFM, parca… El este om de afaceri, are (sau a avut) un hotel – de ce ii mai trebuie o functie la stat, ca sa aiba un salariu baban pe care nu si-l plateste singur?….

  4. Ma straduiesc din rasputeri sa nu simnt pe deplin realitatile devorante din acest articol. Trebuie sa recunosc: Ca orice alegator de bun simnt trebuie sa am si eu doza mea de autoprotectie. Inca mai am nostalgia si euforia dorintei de schimbare cu care am fost animata si am animat in timpul campaniilor electorale, si nu numai. Nu-mi doresc sa perpetueze nimic din realitatile prezentate in acest articol, dimpotriva as dori sa constituie un semmnal de alarma pentru alesii nostri. Fraza cu care incheiati articolul, stimate Domn, cred ca ati trecut-o ca „trista” amintire. Spun asta, pentru ca in fapt atitudinile de ignoranta, umilire, dispret, sfidare sunt mult mai dureroase si urmari mult mai dureroase.

  5. Iacat-o si pe caldarara noastra, cu o tonalitate mai joasa. S-a straduit din rasputeri sa nu mai arunce cu atata venin ca altadat’, dar nu s-a putut abtine sa nu apara cu comentarii, cand se discuta politica. Iulia, iubito, se putea sa nu apari aici? Nu e rau, de altfel! Iti sta chiar bine sa folosesti cuvinte decente. Acum chiar ti se asorteaza palaria cu limbajul, zau asa. Vezi ca se poate?

    In alta ordine de idei, legat de comentariul lui Johnny si xyz, nu ce a fost conteaza, zic eu. Orza, de exemplu, a lucrat la fabrica de tigari la depozt. Il vad si acum in halatul acela albastru inchis, uneori prea uzat. A ajuns viceprimar omu’ si a facut ce-a putut printre toti sacalii din juru-i. Ca n-a multumit pe toti…asta e alta poveste, dar a fost mai bun decat multi. N-a avut sanse de mai mult, pentru ca pornit de jos.

    Nu ce-a fost o persoana e important, domnii mei. E „aluatul” din care l-a facut mama, substanta din care a fost conceput. Genetica inca nu poate fi contrazisa.

    La noi vor mai trebui sa treaca multi ani pana sa ni se curete sangele. Atata timp cat vor exista pensionari si nostalgici comunisti, care nu cunosc munca la patron si tanjesc dupa vremurile in care furau de unde lucrau, viata noastra nu se va schimba. Generatia tanara care acum se ridica si care nu prea calca pragul bisericii, increzatoare in fortele proprii, asa cum invata de la prieteni lor din exterior, va aduce un aer proaspat aici. Pana atunci, noi vom continua sa inghitim galustile fostilor comunisti. Peste 40 de ani de comunism, cer cel putin tot pe-atat.
    Cel mai simplu exemplu: politistii. V-a oprit vreunul in varsta? Dar unul tanar din noua generatie?

    Domnule Dragos Bota, felicitari pentru articol! Avem mare nevoie de oameni ca dv! Cand vom aparea cu comentarii prezentandu-ne asa cum suntem, cu fruntea sus, fara sa ne ascundem dupa tot felul de ID-uri penibile, va fi un pas inainte. Deocamdata, imi mentin parerea ca suntem o natie in care umilinta inoculata in vremuri trecute inca ne circula in sange. Suntem un popor de lasi, care latram usor pe dupa gard, cu frica de responsabilitate in oase. Cine vreti sa schimbe ceva? Cititi mai sus.

    Cu deosebita apreciere,
    Laurentiu Crisan – Timisoara

  6. GUNOIU’ ASTA UNA A PROMIS ALTA FACE,EXACT CA PREMIERU’ DOBITOC . ASA NEMERNICIE NU AM INTALNIT IN ULTIMII 23 DE ANI,SA PROMITI TARE SI HOTARAT UN LUCRU SI APOI CU ZAMBETUL PE BUZE SA TI SE SPUNA “ESTI FRAIER CA PUI BOTU’ ” AI FOST TUTUF . S-AU PROMIS SCADEREA TAXELOR SI IMPOZITELOR,TVA SCAZUT LA ALIMENTE, STOPAREA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST ,TOATE AU FOST DOAR MINCIUNI,GAZELE S-AU SCUMPIT,CARBURANTII S-AU SCUMPIT,ENERGIA ELECTRICA S-A SCUMPIT,HOTIE,MINCIUNA,JAF SI PRAPAD,ASTA ADUCE USL-UL…IN DOAR CATEVA LUNI

  7. Tocmai asta îmi place cel mai mult la dl. Robu şi anume că-i băţos. Dar n-am auzit pe nimeni din presă să se mai plângă de el numai pe ăştia de la pressalert. Eu credb că ăştia vor să-l mulgă de bani şi d-aia îl atacă mereu.

  8. chiar asa o fi ? hm …
    Pe dl Bojin in cunosc dintr-un trecut indepartat, in care s-a purtat ca un om de onoare.
    Dl Robu este rectorul Traian Vuia, asa repede sa fi suparat el lumea ?
    Nu stiu, intreb …

  9. d/le bota, vad ca sunteti suficient de virulent si de interesat de oras. sunt curios daca ati verificat sau veti vf>
    circula un zvon in primarie ca dl primar, in spiritul sau menegerial suprem, a vandut, pe bani grei, incasati deja, piatra cubica din piata unirii care, fiind veche, e foarte interesanta pentru straini.
    piata va fi asfaltata.
    si asa, usor, usor, nici o urma de istorie nu va mai ramane in timisoara. ne batem joc de lucruri pe care altii la reabiliteaza si le pretuiesc. in calitate de pretins capitala europeana nu ne laudam decat cu cei mai inculti primari. eu zic sa contactam cartea recordurilor.

  10. Amindoi dupa parerea mea sint niste ratati. Nimic bun nu au facut pina acum. Relatii, pile , pilute. Asteptam altceva mai bun, nu aceleeasi lucruru ca pe vremea pedelistilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.