EXCLUSIV Profesorul de șpagă de la Medicină își stabilise plan la încasări...

EXCLUSIV Profesorul de șpagă de la Medicină își stabilise plan la încasări pe zi de la studenți

9
DISTRIBUIȚI

cioca medicina spaga

Probele adunate de procurori în dosarul în care a fost arestat conf.dr. Daniel Cioca de la Universitatatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” Timişoara pentru şpagă dovedesc că profesorul acţiona „ştiinţific”. Titular la biologie celulară şi moleculară care se predă în primul an de facultate, ” inculpatul era cunoscut în rândul studenţilor ca un profesor foarte „exigent”, în sensul că promovabilitatea la examen era redusă, inculpatul fiind interesat în a obţine foloase materiale, în speţă bani, pentru ca studenţii să promoveze respectiva materie.


În acest sens, în rândul studenţilor era diseminată informaţia cu privire la suma care trebuia remisă, locul şi modalitatea de remitere”. Înregistrările ambientale audio video au dovedit modul în care se dădeau banii – studenţii veneau în cabinetul conferenţiarului, spuneau că vor să dea examenul, lăsau plicul cu bani, profesorul verifica suma şi punea plicul în sertar, după care-şi nota numele într-o agendă. Când pleca acasă îşi punea plicurile cu bani în geantă.Referindu-se la probele strânse procurorii au concluzionat „mai mult, rezultă că învinuitul este interesat numai de bani, refuzând un cadou adus de o persoană de sex feminin în data de 04 februarie 2013 („nu veni cu cutiuţe”). Din nota de redare a convorbirii telefonice din data de 31.01.2013 rezultă că învinuitul are propus şi un „target” de atins referitor la sumele primite de la studenţi („am trei foi de făcut”)”. Studentei care i s-a refuzat cadoul s-a întors a doua zi cu 200 de euro. Într-un alt caz, i-a fost adus un plic mare în care erau trei plicuri mai mici cu bani. În urma percheziţiei de la domiciliul lui Cioca au fost ridicaţi 4 290,55 euro şi 1260 lei.

9 COMENTARII

 1. se spune ca toti timisorenii stiu de aceasta practica a profilor de la medicina de acum mai bine de 30 de ani…..voi deabia acum ati aflat?….ma intreb de studentii indieni si arabi ,se spune prin tirg ca la fel se proceda si cu ei…….asa au ajuns toti prostii sa faca medicina si sa trateze poporul roman de retard cronic si ereditar, fara rezultat……

 2. Pai avea program,clar,ca sa nu scape niciunul! Plus ca spagarul e diabetic,ce dracu,vroiati sa faca vreo fluctuatie de glicemie de la atata „dulce”?
  Plus ca ii oboseau ochii de la numarat. Poate nici nu avea saliva suficienta sa linga „dulcegariile” din plicuri.
  Sunteti rai,invidia urla pe la colturi!
  Ave chicken!

 3. Asa de tare va ambalati mai dragi comentatori….pai proful asta este mic copilas….of,..of. Ar trebui ca studentii sa faca o lista a rusinii unde sa treaca numele profilor care iau spaga…….de la Medicina,..Siinte Economice,..Drept…ati ramane interzisi sa vedeti aproape toate numele MARILOR profesori.

 4. Socoteala este foarte simpla.Numarul profesorilor inmultit cu sumele de euro,rezulta 1.000.000 euro\an !!!La puscarie 7 ani,asa scurt…

 5. @Radu

  Buna ideea ai avut. Interesant e ca studentii ,chiar sub acoperirea anonimatului, nu vor pune niciun nume, pentru simplu fapt ca nu sunt in stare sa i-a examenele fara spaga!!!!Daca s-ar face scoala „pe bune”, nu ar mai fi decat 10-15 % studenti in facultati! Si asa ,cei de la medicina(studentii) , sunt suparati ca a fost lovit cuibul de viespi…….
  Pana la urma ce tot urlam ca ne deranjeaza coruptia? Nu exista mituit fara mituitor!!!!!Daca mituitorul este multumit, mituitul rezolva problema.Si ,uite asa, viata merge mai departe!!!!!! Avem doctori idioti,ingineri analfabeti,avocati cu priviri tulburi si …….Si ce daca!!!!
  Asta s-a comandat, asta s-a adus la masa! Hai sictir!

 6. Reteta este simpla:se cere pentru examen atata materie cat nu se poate asimila,cu mii de termeni , date ,valori si alte prostii de memorat ,incat sa nu poti intelege esentialul .La examen se tranteste la greu ,motivand ca un subiect din cinci sau sapte nu este promovabil si apoi se asteapta oferta.Ca nu cumva sa reusesti sa inveti toate nimicurile cerute,sesiunea a doua se pune in saptamana imediat urmatoare primei sesiuni si sesiunea de toamna s-a scos Si uite asa singura solutie este sa inveti si sa dai si darul.De ce conducerea facultatii nu verifica volumul de materie cerut constituit in cea mai mare parte din amanunte neimportante in locul unor cunostinte care sa formeze fundamentul viitorului medic ?De ce nu se cere profesorilor sa predea la curs, acest lucru obligandu-i sa selecteze cunostintele importante de gunoiul care domina manualele si facand ca materia sa fie cu adevarat utila si in acelasi timp posibil de asimilat. Doritorii care doresc sa devina medici,in nici un caz sa nu aleaga aceasta facultate.Ar fi cea mai mare dezamagire a vietii lor Pana se vor rezolva lucrurile va trece mult timp .Mi-a placut exemplul de masuri luat de conducerea facultatii in care o secretara a fost destituita-ACARUL PAUN .Jenant ,domnule rector si mai jenant cand afirmati ca nu ati stiut nimic.Rad si curcile .Facultate cu conducere de rahat.Pacat ca mai sunt si cativa profesori adevarati ,care insa nu pot lupta cu sistemul vostru mafiot .RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.