Marius Baţu susţine un concert folk la Timişoara

Marius Baţu susţine un concert folk la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

mariusbatu

Iubitorii de muzică folk vor avea parte de un recital extraordinar cu Marius Baţu, care va avea loc sâmbătă, 16 februarie, la Snake Coffe & Lounge (Iuliu Maniu nr.34). Marius Baţu este un interpret român de muzică folk care s-a remarcat în lumea muzicii româneşti în 1977, anul în care a înfiinţat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985 activitatea sa s-a învârtit in jurul „Cenaclului Flacăra”. În 1994, după o perioadă de opt ani petrecută în Germania, a revenit în ţară şi a reluat activitatea grupului Poesis, lansând în 1996 albumul “Cântec Şoptit”. A urmat o colaborare cu formația Holograf la spectacole şi albume precum: „69% Unpluged”, „Supersonic”, „Undeva departe” şi „Holografica”, susţinând partitura de chitară acustică şi backing vocal.

În aceeaşi perioadă, îl regăsim alături de nume mari ale muzicii românești, precum Ducu Bertzi, pe albumele „Dor de ducă”, „Sufletul meu” şi „Poveste de iarnă”; Mircea Vintilă – albumul „Madama de pică”, Ovidiu Lipan Ţăndărică – „Renaşterea”, Dinu Olăraşu – „Vis-a-vis”, Stepan Project – „Sensul vieţii”, Compact – „5.Compact”.


În luna iunie a anului 2001 Marius Baţu este cooptat în grupul Pasărea Colibri, formaţie alături de care lansează albumul „Încă 2000 de ani” și se remarcă prin melodii ca „Elegie”, „2000 de ani” şi „Cântec şoptit”.

După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi sau Florian Pitiş. La sfârşitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani şi la 30 de ani de la înfiinţarea grupului, Marius Baţu şi Eugen Baboi s-au reunit în faţa publicului românesc şi au lansat un nou produs marca Poesis, albumul “Babilon”. Anul trecut, Poesis şi-a lansat cel de-al treilea material discografic „Creanga de aur”.  Biletele la concert costă 20 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.