BC Timișoara se face de râs cu CSȘ Giurgiu cu doar zece...

BC Timișoara se face de râs cu CSȘ Giurgiu cu doar zece zile înainte de Final Four

0
DISTRIBUIȚI

bc timisoara giurgiu01_resize

BC Timișoara a pierdut cu CSȘ Giurgiu la scorul de 96-86, un meci pe care alb-violeții nu aveau voie să îl piardă în lupta pentru un loc cât mai bun pentru play-off. CSȘ Giurgiu, echipa de pe locul 12, a venit cu doar trei americani, după o grevă pentru restanțe salariale, dar cu toatea acestea, cel mai bun om al lor, Parrish Petty, și-a bătut joc de apărarea timișorenilor.

Încă din primul sfert, giurgiuvenii au avut situații în care au fost la conducere, iar după primele zece minute, tabela indica 20-21. BC Timișoara nu a reușit să rupă ritmul și să se distanțeze la un scor proporțional cu diferența din clasament. La pauză, echipa pregătită de Srdjan Jovanovic avea un avantaj de 49-46, după o triță de ultimă secundă a lui Petty. Repriza a doua nu a adus o motivare în plus pentru ”leii” din Banat, ca în partidele cu adversarii mai bine clasați. Spectatorii i-au huiduit cât au putut pe oaspeți, supărați de evoluția scorului. Petty și-a continuat recitalul de aruncări de trei puncte și în sfertuile 3 și 4, iar de multe ori, cei de la BC Timișoara au rămas spectatori. CSȘ Giurgiu a învins Timba în tur și retur, iar acum administrează o înfrângere într-un moment important și celor de la BC Timișoara și se dovedeșe un vis urât pentru formațiile bănățene. De la gazde, Robert Sarovic și Zlatko Jovanovic au înscris 18 puncte, Bogdan Popescu 16 și Delvon Johnson 12. Parrish Petty a părut că joacă de unul singur și și-a bătut propriul record după ce a înscris 40 de puncte contra vicecampionilor, urmat la mare distanță pe lista marcatorilor de Brian Burell, cu 21 de puncte.

Srdjan Jovanovic a spus că el este singurul vinovat pentru acest eșec, deoarece a pregătit meciul cu gândul să dea mai multe minute jucătorilor tineri. ”Responsabilitatea este în întregime a mea, eu a pierdut jocul.


Voi continua să le cer jucătorilor să se pregătească și să aibă încredere în ei. Eu am pregătit greșit meciul săptămâna aceasta, am vrut să dau șanse mai multor jucători. Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Am jucat foarte slab aici, Petty a dat 40 de puncte, noi am încercat să îl oprim și n-am putut. Vin meciurile importante și nu avem timp să ne plângem. Trebuie să reparăm greșelile până la Final Four. Da, încerc să îi protejez pe jucători, eu știu să mă descurc cu presiune, știu că pot fi un antrenor mai bun. Ei au jucat fără presiune, noi aveam presiune, și poate nu am știut să îi relaxez pe jucători”, a declarat Srdjan Jovanovic.

Chris Terell, antrenorul de la CSȘ Giurgiu a spus că a fost ca un joc de șah cu Petty în rol de regină. ”Pentru mine, fiecare joc e ca o provocare nouă, ca un meci de șah, faci o mișcare, adversarul face alta. Am venit cu doar trei străini, contra a unei echipe incredibile cu șase străini, la ei acasă și totuși am câștigat. Da, Petty a fost regină și a contat și felul în care adversarul s-a raportat la el. Ei l-au avut pe Sarovic care a aruncat bine de la distanță, fără să fie nevoie de pătrunderi și ne-a luat ceva timp până am anihilat asta din punct de vedere tactic. Astăzi a fost ziua nostră”, a declarat învingătorul Chris Terell.

Zlatko Jovanovic recunoaște vina echipei sale. ”Se mai întâmplă în sport așa ceva. Am început prost și nu nu înțeleg ce s-a întâmplat. Au fost greșelile noastre, noi jucătorii suntem vinovați. Am vrut să jucăm azi bine, suntem înainte de Cupa României, era și ultimul meci acasă din sezonul regulat. E responsabilitatea tuturor, a jucătorilor și antrenorilor”, a declarat Zlatko Jovanovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.