Bega Blues Band sărbătoreşte trei decenii de activitate, cu un concert inedit

Bega Blues Band sărbătoreşte trei decenii de activitate, cu un concert inedit

0
DISTRIBUIȚI

begabluesband1

Cea mai longevivă trupă de blues din oraşul nostru, Bega Blues Band, pregăteşte un concert extraordinar, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă. Evenimentul va fi susţinut împreună cu orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, dirijată de maestrul Radu Popa, care va interpreta un program special, cu piese din genuri diferite: blues, jazz, rock, operă, simfonic, latino. Invitaţii speciali ai concertului sunt Moni Bordeianu (solistul vocal iniţial al celebrului grup Phoenix), Aura Twarowska (solistă a Operei din Viena), Alexandra Guţu (violoncelistă-solistă a Filarmonicii Banatul din Timişoara), Liviu Butoi (saxofonist de jazz) şi Mircea Bunea (chitarist de blues).

Trupa a fost înfiinţată de regretatul Bela Kamocsa şi Johnny Bota şi a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, „Blues de Timişoara”.


Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”. După decesul lui Bela Kamocsa, în ianuarie 2010, Johnny Bota a preluat conducerea grupului, din care acum fac parte Lucian Nagy (saxofoane/djembe), Alex Man (chitară), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (clape), Johnny Bota (bas) şi Lică Dolga (tobe). Concertul aniversar va avea loc în  22 martie, de la ora 19.00, în sala Capitol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.