Primăria Timişoara se asociază şi la echipa de rugby RCM Timişoara. Vezi...

Primăria Timişoara se asociază şi la echipa de rugby RCM Timişoara. Vezi câte milioane de lei se alocă din bani publici

1
DISTRIBUIȚI

rcm finala

Timișoara este foarte aproape să aibă patru echipe în care Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș să fie acționari. După modelul BC Timișoara și ACS Poli, în urmă cu câteva săptămâni primarul Nicola Robu a anunțat că și echipa de handbal masculin se va constitui ca un ONG în care cele două instituții să fie acționari. Iată că acum este posibil ca acest lucru să se întâmple și la echipa de rugby RCM MVT UVT Timișoara, după cum reiese din lista proiectelor publicate pe site-ul Primăriei Timișoara.

Până acum, nimeni nu a vorbit în mod public despre asocierea și în cazul echipei de rugby, doar despre echipa de handbal CSU Poli. Oricum, în cazul echipei de handbal soluția este una motivată în mare parte de faptul că din toamnă, înființarea Ligii Profesioniste de Handbal, după modelul din fotbal, nu le-ar mai permite alb-violeților că fie în prima ligă cu actualul statut, cel de club universitar. La rugby, nu există restricții de acest gen, dar probabil autoritățile doresc să implementeze modelul din baschet și fotbal și la sportul unde acum suntem campioni. Cel puțin, în momentul în care Robu a anunțat implicarea în handbal, a explicat că decizia s-a luat deoarece s-a observat că la baschet și fotbal lucururile funcționează bine.

Singurul anunț în acest sens făcut de cei de la RCM Timișoara s-a făcut miercuri seara, la prezentarea oficială a lotului. Atunci, clubul i-a mulțumit lui Radu Țoancă, consilier local din partea PSD, pentru că ”a venit aproape de echipă”. Atât, nimic mai mult. Iată că lista proiectelor Primăriei din luna martie scoate la iveală de ce Țoancă a apărut în structura celor de la RCM.


Autoritățile au elaborat un proiect de hotărâre în data de 27 martie despre modificare actului constitutiv al clubului de rugby prin aderarea CLT și CJT, precum și numirea reprezentanților în Adunarea Generală și Consiliul Director ale clubului sportiv și aprobarea cotizației anuale către clubul sportiv. Reprezentantții în structura clubului galben-albastru vor fi Nicolae Robu și Radu Țoancă. ”Se numește, din partea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, în Adunarea Generală a clubului sportiv un reprezentant, în persoana dlui Primar Nicolae Robu.  Se numește din partea Consiliului Local al Municipiului Timișoara în Consiliul Director al clubului sportiv un reprezentant, în persoana dlui consilier local Radu Țoancă”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Primăriei.  În prima ligă de rugby din România sunt înscrise doar şapte echipe.

Practic, în urma asocierii cu autoritățile, RCM MVT UVT Timișoara, ar urma să primească două milioane de lei din bugetul local, cu titlul de cotizație pe anul 2013. Pentru primul semestru, care corespunde cu turul campionatului de rugby, care se joacă în sistem primăvară-toamnă, RCM ar urma să primească maximum 1,2 milioane de lei de la Consiliul Local. Suma exactă urmează să se stabilească în urma votării bugetului. Anul acesta, vicepreședintele clubului de rugby, Dan Dinu, a anunțat un buget inițial de 1,5 milioane de euro, buget pe care tot la prezentarea echipei a declarat că speră să îl mărească până la finele anului până la 2 milioane de euro. Iată că dacă proiectul se va vota în Consiliul Local, un sfert din sumă, 2 milioane de lei, ar veni de la primărie.

Echipa de rugby este una dintre formațiile care până acum avea un buget care era format într-o proporție semnificativă de sumele venit de la sponsori. În urmă cu doi ani, Dan Dinu, actual vicepreședinte de club și patron al companiei MVT Logistics, a venit la club, și de atunci RCM a început să meargă din ce în ce mai bine. Alături de Dinu, clubul este condus acum de președintele Sorin Doda, patronul companiei Drufec, care se ocupă de amenajarea parcurilor și care a beneficiat de multe contracte cu Primăria Timișoara în trecut.  Deocamdată, intenţia a rămas în fază de proiect pentru că, la şedinţa de astăzi, primarul Robu a retras proiectul alături de celelalte proiecte pe sport.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.