Sirieni din Polonia şi România oferă ambulanţe şi medicamente unor refugiaţi în...

Sirieni din Polonia şi România oferă ambulanţe şi medicamente unor refugiaţi în Turcia

0
DISTRIBUIȚI
mideast-jordan-syria-refugees.jpeg2-1280x960
foto: salon.com

Câţiva expatriaţi sirieni din Polonia au plecat ieri de la Varşovia cu două ambulanţe de ocazie pline cu medicamente destinate unei tabere de refugiaţi din Turcia, iar pe drum li se vor alătura alte două ambulanţe cumpărate de comunitatea siriană din România, potrivit Mediafax.


„Nu mai putem aştepta. Lumea întârzie să găsească o soluţie pentru poporul sirian, iar refugiaţii se află într-o situaţie dramatică”, a declarat pentru AFP Imat Aldahari, în vârstă de 51 de ani, unul dintre iniţiatorii operaţiunii. Ajutorul va fi dus în tabăra Reyhanli, una dintre cele mai importante din provincia Hatay (sudul Turciei), în apropiere de frontiera cu Siria. „În mod oficial se vorbeşte despre un milion de refugiaţi, dar, potrivit informaţiilor noastre, există deja mai multe milioane”, a adăugat el. Imat Aldahari a participat recent la o reuniune, la Hamburg (nordul Germaniei) a Uniunii Sirienilor din străinătate, ce reuneşte membri ai diasporei siriene din Europa, în special din Germania, Spania şi România.

Fondurile colectate au permis cumpărarea a două ambulanţe de ocazie, pe care Imat Aldahari le duce împreună cu fiul său, Omar, în vârstă de 20 de ani, şi fiica sa Aida, în vârstă de 14 ani, amândoi născuţi în Polonia. Pe drum li de vor alătura alte două ambulanţe cumpărate de comunitatea siriană din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.