Timișoara este capitala Earth Hour. De ce nu este un motiv de...

Timișoara este capitala Earth Hour. De ce nu este un motiv de mândrie

2
DISTRIBUIȚI

pet

Timişoara a repurtat o „mare victorie” în cursa pentru Capitala Earth Hour.


Cu un număr mai mic de PET-uri decât cele strânse anul trecut, adică 3.580 de kilograme, orașul nostru a ieşit pe locul I în cursa organizată de Earth Hour, la care s-au mai înscris două orașe. Locuitorii din Botoşani au strâns 2.809 kg de PET-uri, iar cei din Ploieşti, 2.700.

Timişoara a câştigat printr-un noroc chior cursa, dacă ne gândim că la noi singura acţiune întreprinsă de autorităţi a fost trimiterea unor comunicate de presă prin care se făcea apel la simţul civic al timişorenilor, în vreme ce la Botoşani autorităţile au organizat chiar și un concert.  În 2012 cu un număr mai mare de PET-uri strânse – 3.800 de kg – Timişoara pierdea în faţa Bistriţei care strângea nu mai puţin de 16.700 de kg de PET-uri. Întrebat dacă nu cumva scorul cu care am câştigat nu e tocmai un motiv de mândrie, şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, a explicat, pentru PRESSALERT.ro, că numărul de deşeuri strânse la Bistriţa anul trecut depăşeşte statistic cantitatea normală de PET-uri pe cap de locuitor.

foto: relativsori.blogspot.com

2 COMENTARII

  1. Pana la urma, tot este motiv de mandrie: daca au fost stranse atatea pet-uri, inseamna ca (1) s-a facut totusi ceva curatenie… (2) exista destui timisoreni care dau curs unor asemenea initiative….
    Societate de consum fara deseuri nu exista, asa ca trebuie sa fim pregatiti psihic pentru munti de gunoaie mai mult sau mai putin reciclabile 😀

  2. Daca a fost cineva azi pe acolo… era o plicitiseala printre organizatori, o lehamite, nu stiu daca ala era nenea Bere, care a tot dat azi explicatii ca de fapt Timisoara e prima, prima la ce? La plictisiti de organizatori care nu au fost in stare sa organizeze ceva atat de simplu? La timisoreni civilizati care nu au fost in stare sa puna ceva peturi intr-o plasa si sa vina cu copiii sa ii invete ceva? Da, cred ca faptul ca nu mai au de unde cumpara covrigi de cand cu acvariul, sunt debusolati, asta era distractia lor la sfarsit de saptaman, sa isi plimbe copiii printre rahati de porumbei si sa faca coada la covrigi.
    Timisoara a iesit prima pentru ca celelalte orase participante sunt si mai necivilizate cu si mai putina educatie civica decat aici (daca va puteti imgina asa ceva…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.