Prima tură ciclistă bănăţeană marca „Verde pentru Biciclete”: veniți cu mountain-bike-uri!

Prima tură ciclistă bănăţeană marca „Verde pentru Biciclete”: veniți cu mountain-bike-uri!

0
DISTRIBUIȚI

biciclete verde 4 4

Timişorenii iubitori ai mersului pe două roţi sunt aşteptaţi, duminică, 19 mai, la prima tură ciclistă bănăţeană din acest an propusă de „Verde pentru biciclete”. Bicicliştii, indiferent de vârstă, sunt invitaţi la o plimbare în natură pe un traseu de aproape 17 kilometri. Adunarea se va da la Casa „Verde pentru Biciclete”, urmând ca participanții să pornească pe un traseu stabilit: Galeria 1 – Demetriade – Muzeul Satului – Pădurea Verde – baraj Dumbrăviţa – Dumvrăviţa şi retur.


Drumul va fi parcurs în trei ore, iar în timpul turei se vor face popasuri de regrupare şi realimentare cu apă şi mâncare.

Organizatorii le recomandă timişorenilor să participe îndeosebi cu biciclete de tip mountain – bike echipate corespunzător, dar să poarte și căşti de protecţie şi veste reflectorizante. Cei care nu au un număr  verde de bicicletă nu trebuie să îşi facă probleme, pentru că vor putea primi unul înaintea începerii turei cicliste bănăţene de la voluntarii „Verde pentru Biciclete”.

Este prima tură dintr-o serie de şase care vor avea loc în acest an, fiind organizate în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu. Prima acțiune este mai mult de încălzire pentru că lungimea traseului este redusă. Primele acţiuni de acest gen au fost organizate în anul 2009 şi au devenit deja ture tradiţionale. „Scopul nostru este de a încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-ne de natură şi de o plimbare pe bicicletă”, anunţă organizatorii acţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.