Bacalaureat 2013: peste 5.000 de elevi au susținut azi proba de limba...

Bacalaureat 2013: peste 5.000 de elevi au susținut azi proba de limba română

0
DISTRIBUIȚI

1309773228bacalaureat, elevi_SA (14)

Doar 61% din absolvenții de liceu din județul Timiș au avut curaj să se prezinte la ediția din acest an a Bacalaureatului, după rezultatele dramatice de anul trecut. Potrivit oficialilor de la Inspectoratul școlar al Județului Timiș, 5912 tineri s-au înscris la examen. Aproape 1.200 din ei au revenit în săli după ce au picat Bacalaureatul în anii trecuți. Tinerii au susținut astăzi proba de limba română oral. Potrivit Aurei Danielescu, inspector școlar general adjunct, ”niciun elev nu a încercat să fraudeze examenul, până la această oră, și sperăm ca lucrurile să se desfășoare la fel în continuare”.

Cinci copii din Timiș susțin examenul în alte locații decât centrele de examinare.


Este vorba de doi elevi de la Colegiile Tehnice ”Emanoil Ungureanu” și ”I.C. Brătianu” din Timișoara – care sunt bolnavi și dau Bacalaureatul acasă. Alți doi copii de la Liceul Silvic sunt spitalizați, iar un elev de la Liceul Grigore Moisil a solicitat un interpret pentru deficiențe de auz.

Prima probă a Bacalaureatului în județul Timiș s-a desfălurat fără incidente în toate cele 57 de centre de examinare. ”Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a dispus măsuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică. Astfel, 86 de poliţişti, jandarmi și poliţişti locali vor acţiona zilnic, în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ”, a anunțat Ionuț Bocancea, ofițerul de presă al Poliției Timiș. De asemenea, poliţiştii rutieri au fost scoși în stradă pentru a asigura fluidizarea traficului rutier în zona unităților școlare unde au loc examene, ca să prevină eventualele ambuteiaje care i-au fi putut întârzia pe elevi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.